Cătălin Tolontan, audiat la DIICOT, pe o plângere depusă de Daniel Băluţă

Share

Subiectiv: ce crezi oare atunci când un jurnalist, Cătălin Tolontan, este audiat, pe o plângere depusă de un primar pesedist?

Cătălin Tolontan și Mihai Toma, jurnaliști la publicația Libertatea, au fost chemat la DIICOT, pentru a fi audiați în legătură cu o plângere depusă de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, potrivit Agerpres.

Băluță a fost vizat de mai multe investigații de presă publicate de Libertatea, care arătau legăturile unor personaje din Primărie cu clanurile de interlopi.

„Jurnaliştii ‘Libertatea’ Mihai Toma şi Cătălin Tolontan sunt prezenţi la DIICOT, unde au fost chemaţi ca martori, după plângerea formulată de primarul Daniel Băluţă.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, s-a considerat lezat de articolele publicate în ‘Libertatea’ şi a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ştergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariştilor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi condamnarea lor penală, către DIICOT.

Cea mai recentă acţiune a primarului Daniel Băluţă este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că ‘el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnalişti, de la mai multe publicaţii, pe ideea că aceştia s-au organizat împotriva lui şi că se simte presat şi şantajat’.

Nu cunoaştem încă, cu certitudine, despre ce alte publicaţii e vorba. Din partea ‘Libertăţii’, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariştii Mihai Toma şi Cătălin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

Ziarul „Libertatea” relatează că primarul Daniel Băluţă a introdus în decembrie 2020 o acţiune în instanţă, la Judecătoria Sectorului 2, împotriva Ringier România, compania care editează acest cotidian, şi a ziariştilor Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan.

Primarul a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”. Ulterior, Băluţă a depus, spune „Libertatea”, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că a fost discriminat, „în calitate de primar”.

Share