Marcel Ciolacu, la Chişinău, la partidul lui Vladimir Plahotniuc

Share

În cazul liderului PSD, Marcel Ciolacu, relaţiile interţări dintre R. Moldova şi PSD definesc linia politică reală a partidului strecurat la guvernare, la Bucureşti.

Analistul Sorin Ioniță, bun cunoscător al situației politice de la Chișînău, a explicat ce a căutat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la congresul al X-lea extraordinar al Partidului Democrat din Republica Moldova.

Ciolacu a lansat mai multe atacuri voalate la adresa Maiei Sandu, conform AK24.

„Marcel Ciolacu e azi la Chișînău ca să energizeze congresul PDM, partidul oligarhului Plahotniuc, de fapt doar o așchie care a moștenit sigla (cam ca la PNȚcd) după ce s-au divizat, cu banii rămași într-o parte și sigla în ailaltă. O să-l pună șef de partid pe băietul cela din poză care a fost la Agricultură într-un guvern Plahotniuc, ceea ce e total irelevant.

Miza reală și absolut minoră e ca lidera Monica Babuc (încercuită) să continue să se gudure pe lângă PSD ca ăștia s-o țină șefă la Institutul Cultural Român (ICR).

Iar pentru Ciolacu, miza e să contribuie la destabilizarea regimului Maia Sandu încurajând o formațiune așa-zis pro-UE dar anti-Maia, așa cum și dreapta noastră încurajează formațiuni pro-UE și anti-Maia, pe fondul protestelor de stradă anti-UE și anti-Maia.

E un joc în trei: oligarhul fugar Şor finanțează protestele vehement anti-UE; oligarhul fugar Platon finanțează opoziția ‘europeană’ de dreapta, iar oligarhul fugar Plahotniuc opoziția ‘europeană’ de stânga.

În toată ciorba asta se amestecă desigur și politicienii Secu de la București, fiecare pe doctrina care i-a fost repartizată, fiindcă nici unul n-o suportă pe Maia Sandu, începând de la Johannis în jos, deoarece le face umbră prin Europa și le-a stricat combinațiile la Chișînău.

Cam așa arată strategia politică RO-MD la moment: ‘anyone but Maia, preferabil un pro-european declarativ șmecher și corupt ca noi’”, a scris Ioniță, pe Facebook.

Share