home EUROVISION, EVENIMENT Cata prestanta are Eurovision Romania

Cata prestanta are Eurovision Romania

Share

Cata prestanta, cata respectabilitate are concursul national Eurovision Romania? Dupa ce ne dam seama de acest lucru?

Am publicat de curand o corespondenta despre Melodifestivalen, din care rezulta ca in Suedia, la competitia nationala Eurovision, participa cele mai bune voci ale popului suedez. Atentie: pe o piata muzicala incomparabil mai dezvoltata decat cea din Romania.

Trecand peste lista completa a vocilor foarte bune din Romania, ne vom raporta numai la lista celor acreditate chiar de concursul Eurovision anul acesta, asa cum se poate constata:

Alin Vaduva, Alina Eremia, Anamarie Dancs, Anda Adam, Andra, Andreea Banica, Blaxy Girls, Bogdan Bradu, Bogdan Marin, Catalin Josan, Claudia Pavel, Connect-R, Cristina Vasiu, Dalma, Dan Balan, Dan Bittman, Delia, Desperado, Directia 5, Dj Project feat Giulia, Eduard Maya, Holograf, Horia Brenciu, Hotel Fm, Inna, Ionut Ungureanu, Irina Popa, Jasmine, Kamelia, Keo, Laurentiu Cazan, Laurentiu Duta, Leo Iorga, Lora (Wasabi), Loredana Groza, Lucia Dumitrescu, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Maria Radu, Mihai Traistariu, Miki, Monica Anghel, Natalia Barbu, Nicola, Noni, Ovi, Pasager, Paula Seling, Proconsul, Razvan Krivach, Silvia Stefanescu, Simona Nae, Smiley, Stefan Banica Jr., Tabasco, Tavi Colen, The Marker, Tica Alexe, Tony Tomas, Voltaj, Zero

Numele sunt puse la gramada. Keo nu are nici o treaba cu Loredana Groza.

Oricine poate sa compare aceasta lista cu numele prezente anul acesta in competitie. Din preselectie nu ar mai fi putut sa vina nici o piesa. O spun cu maxima responsabilitate: nu exista melodii mai bune decat cele ajunse in aceasta finala foarte slaba, cu 2-3 exceptii, iar atunci discutam probabil despre cateva melodioare la fel de slabe ca unele mai slabe prezente in competitie, nu mai putin slabe.

Nevoia de valori a organizatorului se vede clar in felul in care a ales toate vedetele existente sa mearga in finala, adaugand si unii quasinecunoscuti. Este un semn de disperare, din punctul meu de vedere.

E mult mai simplu sa enumeri statele de pe mapamond in care nu e citit website-ul StareaPresei.ro, conform Google Analitics, asa cum e mult mai simplu sa enumeri vocile nominalizate de organizatorul Eurovision, care au crezut de cuviinta sa participe la competitie:

Blaxy Girls, Dalma, Directia 5, Hotel FM, Laurentiu Cazan

Asa cum se observa, in aceeasi situatie este foarte populara si bine vanduta Inna, care desigur ca in noaptea de Anul Nou joaca in strainatate pe scoruri mult mai mari decat majoritatea cantaretilor romani. Parerea mea despre Inna este insa una foarte proasta, ca si despre Cheeky Girls.

Defapt, Inna se afla, ca valoare, langa nulitati ca Anamarie Dancs, Anda Adam sau Connect-R. Andra poate fi inteleasa: probabil ca nu a concurat, pentru ca este gravida, dar la ceilalti este vorba probabil de un boicot implicit, si nu explicit.

Care ar fi motivele acestui boicot? Simplu: financiare. Cum sa-ti pierzi timpul in noaptea de Anul Nou cu un concurs probabil aranjat, cand tu poti canta toata noaptea pe bani frumusei, in plina criza?

Cum sa ratezi o astfel de ocazie, cand toata lumea sta, petrece, mananca, bea si asculta foarte multa muzica, o ocazie care probabil ca se va mai repeta de Sfintele Pasti si de 1 mai, peste luni si luni de zile?

Ca sa nu mai spunem ca ni se parea normal ca, mai ales in situatia in care faci Eurovision la cumpana dintre ani, sa suporti cheltuielile participantilor la finala.

Daca ai avut bani sa ii aduci pe Johnny Logan, Nyam Kavanagh si Chiara, atunci este o chestie de cherestea de calitate, finisata cu grija, sa suporti cheltuielile boierilor care au marsat la concursul tau de doi lei si cincizeci de bani, in noaptea de Anul Nou.

Oamenii acestia au decis sa piarda banii cu care ti-au facut hatarul si au venit in Capitala din toate colturile tarii, banii de productie muzicala s.a.m.d., dar si pe cei pe care i-ar fi putut castiga cantand la petreceri si evenimente in creierii noptii, in loc sa-ti cante tie, ca sa il umilesti la o competitie trucata.

Organizata de postul public de televiziune, care isi aduce siesi astfel si mai mult oprobriu. Dar despre aceste lucruri poate in alta postare.

Share