home MASS MEDIA Cât timp vor mai trăi ziarele din România

Cât timp vor mai trăi ziarele din România

Share

Internetul trebuia să omoare ziarele, la fel cum televi­ziunea trebuia să închidă radioul în urmă cu jumătate de secol. Și la fel cum profeții dispariției radioului încă așteaptă, tot așa, corul de bocitoare al cotidia­nului generalist mai are de așteptat.

foto: dcnews

Cel puțin încă doi‑trei ani, spun marii editori de presă din România, care – după principiul „ține‑ți dușmanii cât mai aproape“ – își consolidează și activitățile în online și încearcă să‑și eficientizeze businessul de print.

După aproape doi ani de convulsii, veniți mult prea rapid după alți trei ani de isterie a investițiilor, presa scrisă românească să află în 2011 în fața unei noi pietre de încercare: ca să recupereze cititorii și încrederea acestora, recâștigându‑și prin asta demnitatea și influența, trebuie să demonstreze că se poate autosusține fără finanțarea marilor investitori. Și nu e sarcină autoimpusă.

„Cred că vremea mogulilor a trecut. Experiențele de până acum ne arată că uneori nu e nici sănătos, nici profitabil să fii proprietar de presă“

, o spune direct Claudiu Șerban, manager și acționar minoritar la Editura Evenimentul și Capital, compania care editează cotidianul „Evenimentul zilei“ (cu vânzări medii zilnice de 19.000 de exemplare, potrivit lui Șerban – rezultatele oficiale BRAT pentru audiența ziarelor în primul trimestru vor fi publicate zilele următoare) și săptămânalul economic „Capital“.

Iar Șerban știe ce vorbește. Recent, acționarul majoritar al companiei, omul de afaceri Bobby Păunescu, a anunțat că nu va mai finanța cele două tit­luri… citeste tot pe Money.ro

Share