home POLITICA Carmen Dan alungă manifestanţii Rezist la marginea oraşelor

Carmen Dan alungă manifestanţii Rezist la marginea oraşelor

Share

Ministrul de Interne Carmen Dan spune că își va asuma un proiect de modificare a Legii adunărilor publice. Ministrul nu a precizat care va fi forma exactă.

Carmen Dan, sfidare incredibilă a societăţii civile şi a întregii ţări

Carmen Dan: Legea e veche, trebuie modernizată

Ea a sugerat că va fi un proiect de lege. Anunțul vine la scurt timp după ce, în aceeași comisie, prefectul Capitalei a cerut schimbarea cadrului legislativ.

„Nu sunt pe un cadru legislativ care să serveasca actualitatea acestor timpuri”, a afirmat, în timpul audierii, Carmen Dan. Întrebată dacă ar trebui modificată legea, ministrul a răspuns: „Eu cred că este necesar să se intervină legislativ să aducem în actualitate o lege din 1991.

Și îmi asum acest demers. Și sper ca în Parlament să dezbatem împreună să servească realităților și trebuie să aruncăm un ochi pe legislație așa încât orice misiunea structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării”.

Carmen Dan: Legea adunărilor publice a fost făcută în grabă

Carmen Dan nu a precizat care va fi forma exactă, sugerând că va fi un proiect de lege prin referirea la dezbaterea sa în Parlament.

Anterior, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, le-a cerut parlamentarilor să schimbe de urgență legea adunărilor publice, susținând că aceasta nu mai corespunde realităților actuale și că nu mai trebuie acceptate mitinguri neautorizate.

„Legat de aceste mitinguri autorizate sau nu, trebuie să respectăm legea, nu trebuie să acceptăm mitinguri neautorizate. Știți bine că de un an și jumătate sunt fel de fel de manifestații în Pta Victoriei care sunt doar anunțate. (…) Eu v-aș ruga să aduceți la zi legea adunărilor publice, a fost făcută în grabă și nu mai corespunde cu ce se întâmplă azi. O simplă notificare către primar nu poate ține loc de autorizare. (…) Nu mai putem să continuăm cu aceste adunări anunțate prin fax-uri și mailuri”, a spus ea.

Share