home CORUPTIE, POLITICA Carmen Dan, sfidare incredibilă a societăţii civile şi a întregii ţări

Carmen Dan, sfidare incredibilă a societăţii civile şi a întregii ţări

Share

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a lansat ieri cel mai sfidător şi insolent anunţ de după violenţe e din 10 august, de la protestul Diasporei, din Piaţa Victoriei.

Carmen Dan se scuză ipocrit, apoi continuă să dezinformeze opinia publică

Demonstraţia Jandarmeriei a şi avut loc astăzi. Un jandarm a stat țintă la gazele lacrimogene ale colegilor, ca să arate că nu pățește nimic, informează Ştirile Pro TV. La demonstrație au participat doi jandarmi și un specialist în tehnică de luptă, care a tras spre colegii lui cu grenade și gaze lacrimogene.

Fără să dea prea multe detalii, despre motivul pentru care a fost organizată demonstrația, jandarmii au pus pe o masă, în fața presei, toate armele cu gaze :grenade, un lansator și o butelie de gaz.

Carmen Dan: Jandarmeria va face o demonstraţie cu gaze lacrimogene

Carmen Dan anunţase că a solicitat conducerii Jandarmeriei să organizeze în perioada următoare o demonstraţie privind modul de folosire şi efectele gazelor iritant-lacrimogene. Ea a precizat că, din raportul MAI asupra evenimentelor din Piaţa Victoriei, din 10 august, nu reiese că participanţii care au fost expuşi la gazele folosite de jandarmi ar putea să suporte consecinţe de natură medicală.

“Eu cred că s-a lămurit acest mit al pericolului iminent al acestor gaze lacrimogene, eu cred că mai bine decât ar fi spus Jandarmeria în spaţiul public a fost lămurit prin comunicatul Parchetului General.

Sunt mijloace de intervenţie aflate în dotarea Jandarmeriei care sunt destinate folosirii tocmai în acest tip de misiuni. Nu reiese din raport (raportul MAI despre evenimentele din 10 august – n.r.) că ar putea să suporte cineva consecinţe.

Carmen Dan: “Bă, voi sunteţi proşti şi nu ştiţi. Vă facem noi o demonstraţie zilele viitoare”

“De altfel, zilele următoare, am avut o discuţie cu comanda Jandarmeriei şi chiar am solicitat acesteia să se organizeze şi să facă o demonstraţie celor interesaţi să cunoască şi să dea, bineînţeles, toate lămuririle despre efectele şi modul în care se foloseşte acest gaz iritant-lacrimogen”, a declarat Carmen Dan, duminică seară, la Antena 3.

Ea a precizat că până la momentul la care s-a luat decizia restabilirii ordinii publice, “în permanenţă Jandarmeria a acţionat într-un spirit defensiv”.

Carmen Dan: Acţiunile Jandarmeriei au fost graduale

“Acţiunile Jandarmeriei au fost graduale, în funcţie de nivelul de pericol. De cele mai multe ori acest gaz a fost folosit pentru a se îndepărta un atac iminent sau pentru ca însăşi forţele de ordine să se pună la adăpost. Să nu uităm că în piaţă, alături de protestatarii paşnici, au fost şi forţele de ordine şi au suportat în egală măsură efectele acestui gaz”, a spus Dan.

Despre cantitatea de gaze iritant-lacrimogene folosite de trupele Jandarmeriei în timpul manifestaţiei din 10 august, ministrul a menţionat că date despre acest aspect sunt cuprinse în raportul MAI pe marginea evenimentelor din Piaţa Victoriei, dar că documentul are un “caracter confidenţial” şi, ca atare, nu poate face această precizare.

Citeşte şi
La Constanța, jandarmii au fost aduși să îi protejeze pe liderii PSD de contactul direct
Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai.Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen
Preşedintele Klaus Iohannis a fost aşteptat sâmbătă de sute de persoane la Iaşi, la lansarea
Cristian Mihai Dide, protestatarul care aproape săptămânal intră în conflict cu Jandarmeria şi este amendat
Realizatorul TV Rareş Bogdan a anunţat, joi seară, că şeful Marelui Stat Major, generalul Ciucă,
Jurnalistul Rareş Bogdan este atacat de un fost ministru. Mai nou, moda este că politicienii efectuează
Prioritatea ministrului de Interne Carmen Dan în noul Guvern este una previzibilă. Anume, ea vea
Andrei Caramitru afirmă că ministrul de Interne Carmen Dan rămâne încă pe poziţii, deşi toţi
Carmen Dan a ieșit de la audierile de la Direcţia Naţională Anticorupţie, din Dosarul Tel
Peste 40 de grupuri și organizații civice solicită demisia din funcție a ministrului de Interne,
Share