home CORUPTIE, POLITICA Care e legătura dintre Laurențiu Baranga și PSD

Care e legătura dintre Laurențiu Baranga și PSD

Share

Se spune că a apărut în Vâlcea unul, cal-măgar de soi, Laurenţiu Baranga. A reuşit să păcălească pe toţi şi acum bila fierbinte se plimbă de la unul la altul.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc (PSD), îi cere premierului Ludovic Orban să-și asume prin demisie decizia de a-l fi numit pe Laurențiu Baranga la șefia ONPCSB, după ce Poliția a anunțat că Baranga și-a falsificat diploma de bacalaureat.

Ce nu spune Robert Cazanciuc este că Baranga le este foarte cunoscut pesediștilor, care nu au avut nimic împotrivă nici la numirea acestuia la ONPCSB, nici la numirea ca adjunct al ORNISS înainte de 2010.

Motivul pare să fie că Baranga a fost asociat cu un lider PSD în firma Casa Construct SRLdin Râmnicu Vâlcea, care a fost înființată în 2000 și radiată nouă ani mai târziu. Acționarii societății au fost Laurențiu Baranga și Constantin Vlăduțu.

Cel din urmă este un social-democrat de frunte, fost consilier PSD în CL Râmnicu Vâlcea și fost director la combinatul Oltchim, în prezent administrator al firmei Ardava SRL și proprietarul unui de hotel de lux în Călimănești.

Între 2013 și 2015, societatea a semnat 5 contracte pentru servicii de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor eliberate de Casa Natională de Pensii, valoarea acestora fiind de 2,8 milioane de lei

Share