George Simion s-a întâlnit cu agenţi ruşi de informaţii

Share

George Simion, liderul AUR, este un trădător de ţară. A fost filat şi filmat de Ucraina la întâlniri cu agenţi de informaţii ruşi.

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, anunță că serviciile secrete din Ucraina dețin filmări, în care a fost surprins George Simion, la întâlniri cu agenți ai Rusiei.

George Simion s-a întâlnit cu agenţi ruşi de informaţii

„Filmări și fotografii (despre contactele ruse ale lui Simion, n.r.), sunt la serviciile de informații din Ucraina. Nu știu câte dintre acestea au fost trimise la serviciul de securitate din Republica Moldova.

Deocamdată, nimeni, din câte cunosc eu, nici un serviciu de informații nu și-a făcut publică lista informatorilor și nici nu a publicat dosare.

Faptul că George Simion este folosit de Rusia, pentru a destabiliza situația, în România și în Republica Moldova, a fost confirmat și de consilierul principal al președintelui Zelenski, Mihailo Podoliak.

Citeşte şi: Ciolacu pune întrebări Ucrainei şi Moldovei, despre George Simion

A confirmat acest lucru și fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat”, a declarat Anatol Şalaru, la Antena 3.

Premierul Moldovei, Dorin Recean, a declarat la Pro TV Chișinău că liderul AUR, George Simion, ”face parte din efortul de destabilizare, în Republica Moldova”.

„Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu.

Citeşte şi: George Simion şi Claudiu Târziu, anchetaţi pentru coruperea alegătorului

Este o decizie a instituțiilor… instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a declarat Recean, la Pro TV Chișinău, conform Aktual24.

Președintele AUR are interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, a anunțat recent Chişinăul.

Fostul director al serviciului secret (SIS) din Republica Moldova, Valentin Dediu, a declarat pe 1 februarie, la TVR Moldova, că ”George Simion a nimerit cumva sub vizorul serviciilor speciale rusești, cu materiale compromițătoare sau cu bani”.

Share