Campanie pentru Steaua

Share

Un nou campionat a inceput, noi aranjamente se fac. Pe teren si in afara lui. Probabil ca Steaua ar fi facut pana acum numai vreo patru puncte, daca ar fi sa scadem punctele pe care le-a castigat datorita (sau din cauza) greselilor de arbitraj flagrante si arhicunoscute.

FOTO: Sporting News

Ceea ce este cel mai revoltator e felul in care tot ce se intampla la Steaua este mediatizat in exces. Azi, pe Sport.ro, Gigi Becali s-a lafait telefonic timp de o ora (cel putin).

Moderatorul din studio si-a facut gospodareste o lista cu vreo 25 de intrebari si a inceput sa discute cu latifundiarul din Pipera.

Becali a trecut prin toate starile de spirit. A fost plictisit, nervos, isteric, sictirit, shukarit, sastisit, gretos, grandoman si, in general, cum il stim.

De la ora 20.45, pe Pro TV, Steaua joaca in direct cu Lacustele din Zurich! “Antrenor nou! Echipa noua!”. AHAAAAA! Singurul meci al unei echipe romanesti, transmis pe o telviziune generalista (ma refer la turul cupelor europene).

Probabil ca logic ar fi fost ca meciul transmis pe o televiziune generalista sa fie cel mai greu al unei echipe romanesti, jucat de Poli Timisoara in fruncea Banatului cu Manchester City. Dar nu, acest meci se va transmite pe Digisport, de la ora 22.00.

Ca sa nu mai spunem ca in week-end marele derby Dinamo – Rapid s-a transmis pe Digisport, in timp ce plictisitorul meci al Stelei cu Victoria Branesti a avut prioritate, pe Antena 1, ca si cum Victoria Branesti ar fi fost cel putin CFR Cluj.

Incerc sa-mi dau seama ce se intampla defapt. Probabil ca, in vremuri de criza creatza, Becali cotizeaza la greu la televiziunile aflate in criza si nevoie acuta de bani, pentru o expunere mediatica majora.

Apoi, cand va fi in mijlocul unor scandaluri, ca de obicei, Becali va racni pe aceleasi posturi de televiziune si pe altele la editorii acestor posturi si, eventual, la patronii acestora: “V-am dat bani! Aveti nevoie de scandal? Spun la toata lumea ca v-am cumparat! Vedeti ce spuneti despre mine!”.

Intrebare simpla: cuvantul “scarba” se declina la plural? Pacat, parca nu, asa ca scriu: “Ma apuca o scarba”.

Programul meciurilor echipelor romanesti in Europa League

FC Vaslui – Lille, 20:00, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO

Steaua – Grasshopper, 20:45, PRO TV şi liveTEXT pe GSP.RO

Hajduk – Unirea, 21:30, Digisport+ şi liveTEXT pe GSP.RO

Timişoara – Manchester City, 22:00, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO

Share