home CORUPTIE, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu continuă să jignească protestatarii Rezist

Călin Popescu Tăriceanu continuă să jignească protestatarii Rezist

Share

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că românii care contestă actuala coaliţie de guvernare nu au reprezentativitate şi legitimitate.

Călin Popescu Tăriceanu. Este o agresivitate pe care nu am mai întânit-o

El a mai spus că unii dintre protestatari, ”în loc să pună mâna pe o carte, se uită pe Facebook şi-şi imaginează că ştiu totul”.

”Este o agresivitate pe care în trecut nu am mai întâlnit-o, în ultimii 20 de ani. (…) Astăzi cred că ceea ce vedem şi trebuie să ne punem o întrebare corectă este cât de reprezentativă este această voce agresivă, turbulentă, cât de reprezentativa, cât de legitimă este. ea, după părerea mea, nu are nicio reprezentativitate, pentru că este vorba despre un număr restrâns de cetăţeni în raport cu populaţia României, dar nici legitimitate.

Legitimitatea nu poate să fie dată într-un sistem democratic decât de validarea prin alegeri”, a declarat la România TV Călin Popescu Tăriceanu. Adică acelaşi “am fost aleşi, putem să facem ce vrem”.

Călin Popescu Tăriceanu: Facebook a devenit singura sursă de informare

El a mai spus că pentru unii români reţelele de socializare au devenit singura sursă de informare.

”În loc să pună mâna pe o carte, ei se uită pe Facebook şi-şi imaginează că ştiu totul. Informarea şi dezinformarea nu au apărut acum, fake news, de când sunt reţelele de socializare. Ele sunt de o veşnicie.

Sigur că viteza de propagare a informaţii era alta şi poate sunt perioade în care asemenea tendinţe anarhice pot să iasă la supărafaţă. S-ar putea ca ele să aibă cauze mai profunde”, a adăugat Tăriceanu, conform Mediafax.

Peste 1.000 de protestatari au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de actuala guvernare şi pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieşit în stradă de Ziua Naţională pentru a demonstra că încă le pasă şi că vor să fie conduşi de „politicieni normali şi cinstiţi”.

Share