home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA BERCUL DE AUR: Coarne de alama coclita, Sopot 1980-toamna

BERCUL DE AUR: Coarne de alama coclita, Sopot 1980-toamna

Share

FOTOINFO: Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu au lansat aceasta piesa, intr-o versiunea audio care suna exceptional.
In schimb, prezenta lor live nu este la fel de bine pusa la punct si nici la fel de empatica.
SURSA: captura video, semifinalele Cerbului de Aur 2008

Asadar, pe scena Festivalului International Cerbul de Aur 2008 se vor afla 24 de concurenti, tot unul si doi, din strainatate, dar si sase (SASE, 6) din România: 3Nity (Franta), Alexa (Moldova), Alexander Prosek (Germania), Alexandra & Konstantin (Belarus), Biondo (Suedia), Biu Marquetti (Cuba), Chen Luhong (China), Crash! (Norvegia), Deniz (Turcia), En Yang (China), Josefin (Suedia), Krikka Reggae (Italia), Viktoria Linskaya (Rusia), Maya (Slovenia), Millenium (Moldova), Miodio (San Marino), Nevena (Bulgaria), Nicolas Cantoro (Argentina), Nicole Jane (Marea Britanie), Priscilla (Malta), Sabine Berezina (Letonia), Sarah Reeve (Australia), Olia Tira (Moldova), Tami & Nir (Israel), Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu (România), Razvan Krivach (România), Dragos Chircu (România), Annamari Dancs (România), Alin Vaduva (România), Florentina (România).

Una peste alta, cei sase sunt un fel de noua, cu tot cu basarabenii nostri. Dintre straini, cei care-mi spun ceva sunt Biondo. Iata mai jos cine sunt cei de la 3Nity:

Sa vedem ce pot si cat de independenti de patternul Boyz 2 Men sunt in ceea ce fac. Alexander Prosek, care-mi face impresia ca e un romanas din Germania, are voce buna, sa vedem ce canta. Va veni cu piesa lui Aurelian Andreescu, “Oameni”. Pare cam plat.

Piesa “My Galileo” a bela-rusilor Alexandra & Konstantin ma face sa plang de plictiseala. Inflexiunile fetei imi aduc aminte de albumul Enigma al Sandrei Kim, dar aceea era o voce ethno masculina vag afro, cu un farmec aparte.

Cubaneza Biu Marquetti imi este cunoscuta. A cantat cu Mandinga si stie multa carte de muzica latino.

“… dreapta-stinghe-fatza-sus!” E tot d-a noastra, in curand ia cetatenia romaneasca, si-asa la Havana e mai dictatura decat la Bucuresti, asa ca… Sa trecem peste chinezi, ca de la Graz si dupa Olimpiada de la Beijing am facut alergie. Luati d’aci neshte reggae cu italienii de la Krikka Reggae:

Cui ii place, sa ridice mana sus. Cui nu, sa nu mai viziteze blogul, tovarasi, aceasta este o mare formatie, care evident ca nici nu se compara valoric cu Cliff Richard (& The Shaddows), care a castigat un cerb la editia din anul 1969.

Merg pe repede-nainte la Sabine Berezina, in cautarea unui cantec, unui solist exponential, ceva. Da, nu falseaza, canta binisor, piesa e un valsuletz simpatic, dar sa ne intoarcem la senzatia de Festivalul Sopot din 1980-toamna pe care il lasa acest Berc de alama coclita.Ce vedete internationale avem in recital? In postarea urmatoare vom detalia si acest subiect.

Share