home EVENIMENT Beny Steinmetz, afacerist israelian, reținut azi la Tel Aviv

Beny Steinmetz, afacerist israelian, reținut azi la Tel Aviv

Share

Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost reținut de autoritățile israeliene. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedării Fermei Băneasa. În acesta mai apar numele lui Remus Truică și cel al Prințului Paul.

Primele informații arată că Beny Steinmetz a fost reținut pentru a fi audiat într-un dosar privind dare de mită. Aceasta ar fi fost dată unor oficiali guvernamentali din Guineea. Era vorba despre o dispută privind deținerea drepturilor asupra uneia dintre cele mai valoroase mine din țară.

Compania minieră BSG Resources Ltd. a confirmat că miliardarul a fost reținut pentru interogatoriu.

Beny Steinmetz e trimis în judecatp în Dosarul Băneasa

DNA a trimis în judecată, în dosarul Ferma Băneasca, patru oameni de afaceri. Este vorba despre Tal Silberstein, Shimon Shevez, Beny Steinmetz şi Moshe Agavi. În același dosar, au mai fost trimişi în judecată Remus Truică și aşa-zisul Prinț Paul.

Potrivit procurorilor, “începând cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truică Remus împreună cu inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, BenjaminSteinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) şi alte persoane, au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al României Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi prin traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici“.

O afacere sulfuroasă

DNA preciza că Paul Philippe al României i-ar fi promis omului de afaceri Remus Truică şi celorlalte persoane vizate de anchetă între 50% şi 80% din valoarea bunurilor pe care le revendicase în România şi că “le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe din ţară sau asupra judecătorilor, urmând a se reuşi, în mod injust, obţinerea bunurilor revendicate şi punerea în posesia lor“.

Procurorii anunţau că au făcut demersuri pentru ca cei patru oameni de afaceri să ajungă în faţa organelor judiciare însă că aceştia se sustrag urmăririi penale, motiv pentru care au solicitat Curţii de Apel Braşov arestarea lor preventivă în lipsă.

În acelaşi dosar sunt cercetate mai multe persoane, printre care Paul Philippe al României şi omul de afaceri Remus Truică.

Citeşte şi
Israelul cere o interventie contra Iranului

Premierul israelian profita de situatia creata in Libia pentru a se rafui cu regimul lui Read more

Israelul prevede un razboi la scara mare (AIM)

Iata cum o dezvaluire majora se face la inceputul acestui an si pe fondul documentelor Read more

Madonna fainted twice on Sofia’ Stage, in concert / Madonna a lesinat de doua ori in timpul concertului de la Sofia

American singer Madonna had fainted two times on stage during her concert in Sofia, Bulgaria, Read more

Te apucă scârba: Seba Ghiţă nu poate fi arestat…

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Sebastian Read more

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis acum câteva momente, Read more

Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore

Elena Udrea a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce ua fost făcute azi Read more

Cristian David a fost reţinut pentru luare de mită

Cristian David, fost ministru de Interne, a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în Read more

A INCEPUT Costiniu, Locic şi Căşuneanu reţinuţi

După ce Locic a fost reţinut pentru 24 de ore, în dosarul în care e Read more

Ludovic Orban afirmă categoric: CCR este o secție a PSD

Prim-ministrul Ludovic Orban, care este şi preşedintele PNL, partid de guvernământ, dar minoritar în Parlament, Read more

Rareş Bogdan îi face praf pe cei din PSD. “Hahalerelor!”

Rareș Bogdan le-.a transmis un mesaj dur politicienilor PSD: "Hahalerelor! Veți lipi pe crucile celor Read more

Share