home EVENIMENT Ambasadorul rus la Ankara, împuşcat, a fost ucis VIDEO

Ambasadorul rus la Ankara, împuşcat, a fost ucis VIDEO

Share

Asasinat în Turcia. Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost împușcat și ucis. Karlov se afla la o expoziţie la Galeria de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei.

Conform CNN Türk, Andrei Karlov era în stare critică. În atac au fost rănite alte trei persoane, relatează NTV. Există suspiciuni că atacul are caracter terorist islamist, relatează Hurriyet.

Înainte să fie împuşcat, ambasadorul a ţinut un discurs

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe rus, Maria Zaharova, a declarat că diplomatul a fost spitalizat cu o rană de armă. Zaharova a adăugat că ministerul ei va comenta în curând asupra “atacului asupra ambasadorului rus în Turcia”.

Postul privat NTV anunţă că poliţia l-a ucis pe asasin. Karlov a vorbit minute în şir la o expoziţie sponsorizată de Amvasada Rusiei în capitala Ankara. La un moment dat, un bărbat a strigat “Allahu Akbar”.

Apoi, a tras cel puţin opt focuri de armă, conform unui fotoreporter de la AP, aflat în audienţă, informează CBS News. Atacatorul a spus câteva cuvinte în limba rusă şi a lovit mai mulţi dintre fotoreporterii aflaţi la expoziţie.

“Pentru Alep!”

Reporterul Hasim Kilic de la Cotidianul Hurriyet, care se afla la expoziţie, a spus că atacatorul a strigat “Pentru Alep!” când şi-a început atacul. În prezent, în Rusia este stare de alertă. Vladimir Putin a convocat serviciile secrete.

Nu există detalii oficiale încă asupra atacului. Rusia şi Turcia au negociat recent o încetare a focului în războiul civil din Siria. Miza acum este pe luptele din oraşul Alep.

Share