Războiul informaţional împotriva Chişinăului (Petru Bogatu)

Share

În spatele atacului terorist de la 11 septembrie se află nu Ben Laden, ci autorităţile americane. Occidentul este condus nu de guvernele legal şi în mod democratic alese, ci de misteriosul club Bilderberg, care caută să instituie “o nouă ordine mondială”.

Corveta sud-coreeană a fost scufundată nu de Coreea comunistă, ci de Japonia şi America.

FOTO: KingofSat

Toate acestea nu sunt nişte divagaţii halucinante, iscate în capul vreunui blogger ahtiat după teoria socială a conspiraţiei, ci comentarii difuzate cu aer grav de o mare televiziune rusă care emite în afara graniţelor ţării sale.

De la un timp încoace, dinspre acest post TV asupra opiniei publice occidentale se revarsă un ocean de speculaţii pe cât de năstruşnice, pe atât de diversioniste.

Luni, prestigiosul cotidian britanic The Independent publică un foarte curios articol despre războiul propagandistic pe care îl poartă împotriva SUA şi a altor ţări occidentale canalul de televiziune Russia Today (RT). Fondat în 2005, postul îşi transmite emisiunile prin satelit cu precădere pentru America de Nord.

RT e o televiziune internaţională de ştiri, finanţată de Kremlin, care caută să concureze cu CNN, BBC, Fox News, France 24 sau Deutsche Welle. Şi face asta cu succes.

Folosindu-se de o întreagă panoplie de mijloace a căror tehnicitate exercită o atracţie deosebită asupra telespectatorilor, canalul, în aparenţă, se prezintă drept o redutabilă sursă de informare televizată.

Însă la o analiză mai atentă a stilisticii şi conţinutului jurnalelor şi talk-show-urilor difuzate se poate vedea , scrie The Independent, că Russia Today practică o informare dezechilibrată, amestecată cu zvonuri răutăcioase şi insinuări calomnioase. Într-un ambalaj de ştiri, interviuri şi opinii se ascunde un produs mediatic veninos.

Nu este vorba, desigur, de atitudinea critică a postului faţă de politicienii şi guvernele din Occident, acest lucru nu ar trezi obiecţii, ci de o campanie metodică de intoxicare şi înşelare a publicului. Potrivit ziarului The Independent, RT încearcă să inducă în societatea americană starea de nelinişte şi de derută morală perpetuă.

Ziarul britanic scrie că în spatele canalului rus de televiziune se ascund serviciile de spionaj ex-kaghebiste care se căznesc să destabilizeze societatea occidentală. În oceanul de dezinformare rusească se coace un tsunami.

Din fericire, RT nu emite şi pentru Republica Moldova. Dar asupra noastră nu contenesc să se reverse alte râuri poluate de propagandă rusă. Efectul lor e sinistru, iar numărul sinistraţilor care şi-au pierdut mintea în urma acestor diversiuni creşte pe zi ce trece.

În cei aproape 20 de ani de la proclamarea independenţei, lucrătura Moscovei împotriva Chişinăului nu a încetat o clipă, iar odată cu instalarea la putere a Alianţei pentru Integrare Europeană, atacurile perfide s-au înteţit.

Clonele miniaturale ale RT împânzesc piaţa audioviziualului din Republica Moldova… citeste tot aici

===

Intrebarile pe care ni le punem:

1. Realitatea TV, Antena 3 si, in general, activitatea media realizata de romanii Vantu, Patriciu si Voiculescu in Romania sunt manipulate de Kremlin, astfel incat sa otraveasca media romaneasca si Romania?

2. Publika TV si Jurnal TV, posturile lui Vantu si Voiculescu, au aceeasi misiune in Republica Moldova?

3. Mai exista si alti astfel de factori de destabilizare, care au menirea sa ne “fezandeze”, astfel incat in timpuri de criza Romania sa devina un pion otravit al Rusiei in interiorul UE?

Asteptam raspunsuri.

Share