Baruta: Sunt blocat, derutat. Nu stiu ce sa fac (Anchetatorul Monden)

Share

O situatie greu de imaginat, dar nu imposibila pentru Eurovision-ul romanesc, se petrece cu Gabriel Baruta, tanarul compozitor clasat pe primul loc in preselectie, cu melodia “Come as one”.
Mihai Traistariu si Dragos Chircu l-au refuzat, interpretul initial al piesei, David Bryan, e incompatibil cu regulamentul, iar compozitorul a fost la un pas de a-si retrage piesa din concurs.

Anchetatorul Monden: Mihai Traistariu a refuzat sa cante piesa “Come as one”, l-ati contactat pe Dragos Chircu, a refuzat si el. V-ati gandit la varianta retragerii piesei din concurs?

Gabriel Baruta: Exista si aceasta posibilitate, dar nu vreau sa fac greseala asta, avand in vedere ca piesa mea s-a aflat in topul clasamentului. Atat organizatorii, cat si mai multi colegi din breasla m-au sfatuit sa nu fac greseala asta, pentru ca piesa merita sa ramana in competitie.

Nu vreau sa comentez motivele pentru care s-a retras si Dragos Chircu, fiind nu numai decizia lui, ci si a impresarului. Altii l-au sfatuit sa nu renunte, ca e o sansa. Ce sa spun? Fiecare decide pentru el, dar s-ar putea sa-i para rau mai tarziu. Dragos mi-a confirmat ieri ca-mi va canta piesa, astazi a refuzat.

Ieri m-am culcat fericit, astazi aflu ca nu mai canta, ca se retrage. A fost o chestie legata de cealalta piesa, de pe locul 3, cea a lui Vlad Cretu, cantata tot de David Bryan. Managerul lui Dragos Chircu ar fi vrut sa o preia pe aceea, e mai rock, mai miscata, se potriveste cu stilul lui Dragos pe care-l abordeaza acum, mai comercial.

Problema este ca, intre timp, Vlad Cretu a renuntat brusc la Dragos Chircu si, din acest motiv, impresarul i-a spus sa nu mai cante nici una dintre piese… citeste tot aici

Share