Bani europeni pentru mass-media independentă de la Comisia Europeană

Share

Comisia Europeană a lansat un apel pentru depunerea proiectelor pentru susținerea libertății presei și a jurnalismului de investigație în Europa, se arată într-un comunicat de presă al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucureşti.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 27 septembrie 2019. Potrivit Comisiei Europene, suma totală a finanțării ajunge la 4.2 milioane de euro și face parte din angajamentul Uniunii Europene pentru a promova şi a încuraja libertatea și pluralismul mass-media. Suma va fi alocată prin intermediul a trei arii de acțiune.

Prima constă într-un mecanism de reacție la nivelul întregii Uniuni pentru a reduce încălcările și deteriorarea libertății presei în statele membre (1,4 milioane de euro). A doua își propune crearea unui fond destinat susținerii jurnalismului de investigație transfrontalier în UE (1,5 milioane de euro).

A treia arie de acțiune face apel la părțile interesate (jurnaliști, ONG) să propună proiecte care să contribuie la sprijinirea jurnalismului independent și a cooperării jurnalistice între statele membre sau care să reafirme importanța libertății presei și a eticii jurnalistice în UE (1,3 milioane de euro).

Share