Atena Groza, la Rezervaţia Deltei Dunării. USRPlus numeşte un profesionist

Share

USRPlus numeşte guvernator în Delta Dunării un profesionist, pe Atena Groza, un activist civic cu state vechi în domeniu.

USR PLUS a propus-o pe Atena Groza (51 de ani), pentru funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), potrivit unui comunicat de presă.

Atena Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional.

Atena Groza este în prezent secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității, în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Ea apare ca autor, alături de Răzvan Theodorescu (fost ministru PSD al Culturii), al unui album cu titlul ”România în patrimoniul UNESCO”, tipărit la Editura Monitorul Oficial.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.

Atena-Adriana Groza are 51 de ani și este din București. Deține un master în Biologie, obținut la Universitatea din București, și a absolvit Facultatea de Biologie din Capitală.

Conform algoritmului coaliției de guvernare, nominalizarea pentru funcția de guvernator al Deltei Dunării a revenit USR PLUS.

Inițial, USR PLUS i-a propus marelui fost sportiv Ivan Patzaichin să conducă un comitet consultativ, care să ajute la numirea viitorului guvernator al Administrației Biosferei Delta Dunării, dar acesta a renunțat, denunțând atacuri violente.

Share