Clotilde Armand susţine că contractul cu Romprest nu există

Share

În timp ce Romprest a obţinut o sentinţă de executare silită a PS 1, Clotilde Armand susţine, din contră, că lucrurile stau cu totul altfel.

Clotilde Armand suține că nu există un contract valabil între Primăria Sectorului 1 și Romprest, deoarece două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au anulat.

Primarul Sectorului 1 a trimis și o săgeată către premierul Cîțu, care a cerut părților să respecte contractul: ”Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit”

În ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, în cazul contractelor de concesiuni de servicii.

În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006, privind finanțele publice locale. Curtea de Apel Brașov a dat pe 22 martie 2011 cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă:

Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către intimate Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2.

A fost confirmată încă o dată încheierea fără nici o bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

”Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.

Rămân acum întrebăriile mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla.

Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, scrie primarul Sectorului 1, pe Facebook.

Share