home EVENIMENT Atac cu maceta la Metroul Londonez. “Asta e pentru Siria!”

Atac cu maceta la Metroul Londonez. “Asta e pentru Siria!”

Share

Atac al unui bărbat cu o macetă într-o stație de metrou din Londra. Atacatorul a fost arestat imediat de polițiști, după ce mai multe persoane au fost rănite. Una dintre persoanele atacate se află în stare gravă.

Bărbatul ar fi strigat ”asta e pentru Siria”, înainte de a-i lovi, în cursul acestui atac, pe călătorii care se aflau în preajmă, în staţia de metrou Leytonstone.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane londoneze a declarat că ofiţerii au fost chemaţi pentru un atac la staţia de metrou din estul Londrei, la ora 19.05 GMT, unde un suspect ameninţa călătorii cu un cuţit.

Unul dintre ofiţerii de poliţie a descărcat un pistol Taser cu electroşocuri asupra suspectului, care a fost apoi arestat şi dus la un spital din estul Londrei, unde a rămas internat sub pază.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în atac un bărbat a fost grav rănit. Sursa nu a confirmat informaţiile Sky News, conform cărora suspectul ar fi strigat cuvintele “Aceasta este pentru Siria“. Marea Britanie e plasată sub al doilea cel mai înalt nivel de alertă severă antiteroristă.

Acest nivel de alertă înseamnă că un atac e considerat foarte probabil, potrivit autorităţilor, în principal datorită ameninţării reprezentate de militanţii ISIS şi încurajarea susţinătorilor acestora să comită atacuri în ţările lor.

Parlamentarii britanici au aprobat miercuri bombardarea ţintelor ISIS din Siria. Avioane de luptă britanice au efectuat de atunci două raiduri de bombardamente.

Share