Armaghedonul Oligarhilor 63. Pro, cimitirul elefanţilor PSD

Share

Armaghedonul Oligarhilor 63. Pro, cimitirul elefanţilor PSD

Capitolul dedicat lui Adrian Sârbu se încheie cu o secţiune darnică despre pierderile Pro la orizontul anului 2000 şi felul în care Operatorul câştiga prietenii în mediul politic.

Majoritatea datoriilor erau ale entităţilor din România – Media Pro Internaţional, Media Vision şi Pro TV, precizează raportul CME.

Singurul document făcut public la Bucureşti, “Cartea Albă a preluării guvernării 2000”, menţiona restante fiscale ale Media Pro Internaţional de 20,2 milioane de dolari SUA (în 2000!).

Peste toate acestea, Guvernul Adrian Năstase, manevrat public de personajul cu acelaşi nume, a decis printr-o ordonanţă să treacă în subordinea primului-ministru autoritatea naţională de comunicaţii, instituţia îndrituită de Parlament să acorde licenţele de emisie.

Criticii din băncile parlamentare sau ministeriale sunt cumpăraţi pe puţină exploatare a sentimentelor narcisiste – cazul bardului Adrian Păunescu, sau pe doi bani, cazul actualului ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, amploaiat la Universitatea MediaPro.

Nici ministrul de Externe Mircea Geoană nu s-a lăsat mai prejos, fiindu-i naş la căsătoria cu Jeanina de la Londra, în timp ce ministrul Finanţelor din guvernul anterior, Decebal Traian Remeş, este tras pe linia de consilier financiar al MediaPro.

Ingineriile Ţiriac – Sârbu

“Ingineriile” financiare dintre Ţiriac – Sârbu şi Roman – Lauder continuau cu aceeaşi amploare, sub ochii serviciilor abilitate şi protecţia Cabinetului Năstase.

Ca o contribuţie la meritele sale, Adrian Sârbu a fost numit membru al filialei din România a Clubului de la Roma, alături de “omul de afaceri” Dan Voiculescu şi diverşi “analişti” super-mediatizati, ca Vladimir Paşti şi Cornel Codiţă.

Acesta din urmă este, de altfel, alături de binecunoscuta relicvă KGB Sergiu Celac, unul din vicepreşedinţii organizaţiei conduse la Bucureşti de neschimbatul Guvernator al Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 64. Guralivul Cristian Burci, omul Şoferului Mitrea

Share