Armaghedonul Oligarhilor 62. Sârbu a vrut să arunce în aer Balconul Universităţii

Share

Armaghedonul Oligarhilor 62. Sârbu a vrut să arunce în aer Balconul Universităţii

După cum este consemnat şi în documentele de arhivă ale unităţii cu nume de cod Dâmboviţa, Adrian Sârbu a propus să dinamiteze, la propriu, balconul Universităţii, la momentul maximal al demonstraţiei maraton anticomuniste din Piaţa Universităţii.

Puţină lume ştie că obedientul Sârbu nu avea cum să devină peste noapte un fel de patron al unui trust media dacă tovarăşul său de drum, Petre Roman, nu îl însărcina cu această misiune.

Iniţiatorul acţiunii de stăpânire a unei hălci masive din spaţiul mediatic românesc este compania Central European Media Enterprises, patronată de Ronald Lauder, apropiat al coreligionarului său, Petre Roman.

Milionarul străin a virat colegilor din România o parte din afacere, asigurându-şi protecţia politică şi securistică şi, ca atare, posibilitatea lărgită de jaf, prin intermediarii Adrian Sârbu şi Ion Ţiriac, cu un cont aparte pentru Petre Roman.

Adrian Sârbu a fost în permanenţă omul urmaşilor FSN. Guvernul Adrian Năstase l-a recompensat prin re-reeşalonarea datoriilor Media Pro.

Acestea se ridicau, la începutul anului 2001, la 760.000.000.000 de lei, circa 23.000.000 de dolari SUA, conform unor surse româneşti.

Însă, confrom unor alte informaţii, datoriile se ridică la fantastica sumă în lei de 1.300 de miliarde de lei, aproximativ 40 de milioane de dolari SUA.

Acţionarul american al Media Pro – Central European Media Enterprises (CME) – tocmai depusese rapoartele financiare la UŞ Securities and Exchange Commission (Comisia de Supraveghere a pieţei de capital SUA).

Conform raportului CME pe trimestrul I/2002, “Media Vision a primit aprobare pentru reeşalonarea taxelor, iar solicitările Media Pro Internaţional şi Pro TV sunt încă înaintate spre aprobare autorităţilor fiscale romane”.

Guvernul Năstase a ţinut secretă reeşalonarea datoriilor Media Vision, principala casă de producţie a Pro TV, cu acţionari CME (66%), Ion Ţiriac şi Adrian Sârbu.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 63. Pro, cimitirul elefanţilor PSD

Share