Armaghedonul Oligarhilor 51. Pinciuk. Filiera americană

Share

Armaghedonul Oligarhilor 51. Pinciuk. Filiera americană

Acest capitol din Armaghedonul Oligarhilor face legătura posibilă dintre familia Bush, Viktor Pinciuk, Leonid Kucima, George Soros şi Moscova.

În 2004, la invitaţia ginerelui preşedintelui Leonid Kucima, Viktor Pinciuk, la Kiev a sosit într-o vizită de două zile George Bush senior, care s-a întâlnit cu şeful statului şi cu membri ai guvernului.

Deplasarea a avut menirea de a lustrui imaginea familiei Kucima.

Ginerele acestuia, până nu demult un mediocru om de afaceri din Dnepropetrovsk, în prezent un prosper miliardar, intenţiona să-şi creeze o imagine internaţională în ajunul plecării socrului din fotoliul prezidenţial.

Pinciuk a fost iniţiatorul şi altor vizite americane – miliardarul George Soros şi politologul Zbigniew Brzezinski.

Pinciuk a intrat în consiliul de susţinători al Internaţional Crisis Group introdus de Brzezinski, unde va fi coleg cu fostul secretar general al NATO, George Robertson, şi cu ex-seful Fondului Monetar Internaţional, Stanley Fischer.

La începutul anilor ‘80, Mark Rich, printr-una din firmele sale, Philip Brader’s, care a deţinut monopolul exporturilor de neferoase din Rusia, a cumpărat toată producţia anuală de aluminiu şi cupru a Rusiei, pentru a da un „tun“ în SUA. „Tunul“ i-a reuşit şi s-a umplut de mulţi bani.

Rich a revenit în anii ‘90 la Bucureşti, încercând să preia hotelul Athenee Palace. Atât Rich, cât şi Timiş sunt adânc implicaţi şi în industria petrolului şi gazelor din România.

Dar şi în spaţiul rusesc. Rich era la un moment dat cel mai mare dealer de aluminiu şi petrol din Rusia.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 52. Economia de partid invizibilă

Share