Putin zice că nu vrea să atace NATO. Înseamnă că se pregăteşte

Share

Putin zice că nu vrea să atace NATO. Înseamnă că se pregăteşte

Vladimir Vladimirovici Putin spune că nu vrea să atace Alianţa Nord-Atlantică. Că doar nu e nebun! Cine îşi poate imagina aşa ceva?

Să citim declaraţia lui Vova. Observaţiile noastre cu roşu:

Numai o persoana care nu are minte isi poate imagina ca Rusia ar putea ataca intr-o zi NATO. Deci Vova Putin s-a gândit la asta, doar nu ar vorbi despre un lucru pe care nu-l are-n cap. Aceasta idee nu are niciun sens, e complet nefondata. Este perfect fondată, este bazată pe experienţa seculară a noastră, în România, cu Rusia şi pe experienţa cu Putin, care face ce a spus anterior că nu va face. Poate cineva e interesat sa alimenteze aceste temeri, pot presupune doar.

De exemplu, americanii nu doresc de mult apropierea dintre Rusia si Europa. Aha. Acum Putin a trecut la următorul nivel. Dimineaţă, pe Angela o sună Mercedes: ai înnebunit? Avem afaceri în Rusia. La prânz, o sună BASF. Ţi-ai pierdut minţişoarele tale? Avem afaceri în Rusia. Şi tot aşa. Germania stă pe o prosperitate cu aromă de votcă. Iar Putin îi face cu ochiul. Pe faţă. Sa presupunem ca SUA doresc sa-si mentina pozitia de lider in comunitatea atlantica. Complexul germanilor în faţa superiorităţii geopolitice americane durează de la începutul secolului trecut. Putin pune degetul pe o rană veche.

Ei au nevoie de o amenintare externa, de un dusman. Iar Iranul nu este in mod clar o amenintare care sa intimideze suficient. Nu va fie frica de Rusia! Să nu-ţi fie frică de mine! Te voi omorî când dormi. Nici n-o să ştii.

Lumea s-a schimbat atat de mult incat oamenii rezonabili de azi nu-si pot imagina un conflict militar la o asemenea scara. Avem alte lucruri de facut, va asigur. Se vede în Donbas ce anume au ruşii de făcut.

Ambiţia lui Vladimir Putin este să domine Europa. Pentru Vova, continentul european este puiuţul acela gălbui, ieşit din găoace, pe care îl ţii în palmă şi te gîndeşti la ziua când va fi destul de mare şi suculent-n măduvă ca să-i suceşti gâtul şi să-l pui la proţap.

România trebuie să ţină aproape de Polonia

Cine nu este azi în pericol să fie atacat de Rusia lui Putin va fi în pericol mâine. Cine e azi sigur că la el nu ajunge Vova va deveni nesigur mâine. Trebuie să ne trezim acum.

Germania nu mai e de încredere, are degetele strânse la uşă de Rusia putinistă. Dacă pocneşte Putin din degete, intră în recesiune, sunt sute de companii germane care-şi restrâng azi activitatea din Rusia, şi aşa nu prea mai este Germania atât de prosperă ca înainte de criza Greciei.

România trebuie să se apropie de dreapta conservatoare eurorealistă poloneză (pro-europeană, dar capabilă să vadă metehnele Europei de azi), de Scandinavia şi de Marea Britanie, altfel ne vom trezi descoperiţi în faţa ruşilor.

Polonia lui Andrzej Duda ne aşteaptă, aşa cum a făcut-o întotdeauna. Aceşti oameni ne-au respectat întotdeauna pentru că i-am ajutat cu expatrierea tezaurului naţional în timpul celui de-al doilea război.

Mii de polonezi au fugit de nemţi prin România. Orice gest diplomatic aiurea contează. De exemplu, lucrurile spuse de Emil Hurezeanu. Că România trebuie să profite de perioada proastă a Poloniei, cu Tusk premier, ca să se afirme. Pe Duda îl face eurosceptic moderat, când ştie foarte bine ce e acesta.

Problema e că noi în România nu avem azi maturitatea necesară pentru o forţă politică de genul Partidului Dreptate şi Justiţie. Iar până atunci vom mai avea mult, deci iar va trebui să mimăm forme fără fond. Implicaţiile politice sunt uriaşe.

Share