Armaghedonul Oligarhilor 50. Pinciuk, ginerele lui Kucima, proprietar Feral

Share

Armaghedonul Oligarhilor 50. Pinciuk, ginerele lui Kucima, proprietar Feral

Fosta întreprindere Ferom din Tulcea acum se numeşte Feral şi e deţinută de industriaşul ucrainian Viktor Pinciuk, ginerele lui Leonid Kucima.

Kucima, un naţionalist comunist ucrainian, a ţinut cu Ucraina dar a executat câteva ordine fundamentale ale Moscovei pentru închinarea Kievuluiu.

Interesant este că Pinciuk este acum unul dintre “oligarhii pocăiţi”care, alături de Iulia Timoşenko, Rinat Ahmetov şi Dmitri Firtas, cere edificarea unui plan Marshall pentru Ucraina.

Al doilea mare reper industrial din Tulcea este societatea tulceană Feral, singurul producător de feroaliaje din România, cumpărată de Compania Feral UK Ltd din Marea Britanie.

Aceasta este administrată de Olexii Martinov, care face parte din anturajul ginerelui lui Kucima, Victor Pinciuk, căsătorit cu Olena Kucima.

Este deputat în Rada de la Kiev. Victor Pinciuk, ginerele lui Kucima, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina, controlează capacităţile siderurgiei ucrainene şi are nevoie de canalul Bâstroe, pentru a-şi transporta fabricatele spre Europa Occidentală.

Una din companiile pe care le deţine, „Ukrainian farvater“, era cel de-al doilea contractor pentru săparea canalului Bâstroe.

Pinciuk a făcut obiectul unei investigaţii americane în septembrie 2003, în legătură cu fostul premier Pavlo Lazarenko, care spăla bani produşi prin activităţi criminale pentru Kucima şi apropiaţi ai preşedintelui Kucima, direct interesaţi de construcţia canalului, Rinat Ahmetov (actual deputat în Rada Supremă a Ucrainei), Olexii Martinov şi Volodimir Pop.

Ahmetov a beneficiat direct de relaţia cu Kucima de pe vremea când acesta era preşedintele Uniunii Industriaşilor şi Întreprinzătorilor din Ucraina, înainte de a fi ales şef de stat, în 1994.

urmează: Armaghedonul Oligarhilor 51. Filiera americană

Share