home MASS MEDIA Viaţa Liberă Galaţi intra oficial in curtea USL

Viaţa Liberă Galaţi intra oficial in curtea USL

Share

Informatia a fost semnala de presa galateana de cateva saptamani. Semnificatia sa este una profund politica. USL cumpara astfel in Galati cel mai puternic vector media de pe piata locala, in timp ce postul de radio pe care l-am infiintat in urma cu aproape 20 de ani se situeaza cumva obiectiv, la raspantie de vanturi politice. Unele foarte, foarte puturoase.

Compania Arbomedia, detinuta de grupul  elvetian Goldbach Media, a semnat astazi contractul de vanzare al cotidianului “Viata Libera” din Galati catre omul de afaceri Marian Baila, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 1,6 mil. Euro, au declarat surse apropiate afacerii.

ViataLibera

Marian Baila, noul proprietar al unuia dintre cele mai cunoscute cotidiane locale, ar urma sa vireze banii in trei transe,din care prima plata se face astazi, in ziua semnarii si este in valoare de circa 160.000 de euro.

A doua transa, in valoare de aproape jumatate de milion de euro, ar urma sa fie virata in toamna acestui an,  iar a treia in valoare de un milion de euro ar trebui sa ajunga in conturile elvetienilor in cursul anului viitor, potrivit surselor citate.

Milionarul galatean, cunoscut ca fiind un vechi membru al Partidului National Liberal, cumpara de la Arbomedia un pachet de circa 83% din actiuni, urmand ca pana la incheierea intregului ciclu al tranzactiei sa aiba in mana peste 90% din titluri, prin preluarea unor pachete de actiuni si de actionari minoritari.

Afacerea produce efecte nu numai pe piata de media, daca luam in calcul ca elvetienii vand pe langa cotidianul local si active importante in sectorul imobiliar – sediul ziarului si spatii comerciale inchiriate si neinchiriate in locatii foarte bune din Galati, a caror suprafata totala se situeaza in jurul a 2.500 de metri patrati, tipografii si o retea de distributie locala de presa.

Potrivit unor surse apropiate cumparatorului, Baila va suporta integral achizitia afacerii “Viata Libera” din fonduri proprii, dupa ce firma sa, Mariano, a vandut anul trecut un teren catre reteaua germana de hypermarketuri Kaufland pentru aproximativ 11 mil. Euro.

Marian Baila este considerat unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din sudul Moldovei, deruland afaceri in domeniul agriculturii, imobiliare si comert… tot pe Antena3

Share