Aranjamente flori de săpun sau naturale? Ce alegem și de ce?

Share

Ești in căutarea unui aranjament floral? Pentru început cred ca este foarte important sa identificam care sunt variantele de flori din care putem alege. • Aranjamente Flori de Săpun • Aranjamente Flori Naturale • Aranjamente Flori din Plastic • Aranjamente Flori de Hârtie

Chiar dacă nu respectam ordinea de mai sus, vom începe cu aranjamentele din flori naturale. Acestea, fără nici o îndoiala sunt preferate in materie de aranjamente și clar restul sunt copiile acestora. Florile naturale dețin monopolul când vine vorba de coloristica si mireasma. Cu toate acestea au câteva părți slabe, printre care: costuri ridicate, întreținere, durata de viața. Lăsând cumva deoparte prețul, cred ca cel mai important este sa menționam ca un astfel de aranjament cadou va avea o durata de viața destul de scurta si cred ca aici este principalul sau dezavantaj. Tot aici subliniez ca imediat ce primim aranjamentul, acesta trebuie desfăcut pentru a fi pus intr-o vaza la păstrare si in acest fel se pierde parte din farmec.

Dacă discutam despre un aranjament flori din plastic, putem sublinia ca in ultima perioada s-a dezvoltat atât de mult tehnologia prin care acestea prind viața, încât de foarte multe ori te poți păcăli destul de ușor. Da, sunt o alegere buna și aici putem adaugă materialul numit “spuma” care de foarte multe ori completează plasticul.

Când vorbim despre aranjamente flori de săpun, aici sunt ceva avantaje. Acestea sunt păstrate in forma primită, exista o varietate extraordinar de mare de cutii: cilindrice, inima, pătrate, dreptunghiulare, geanta, landou…și inclusiv florile au o coloristica spectaculoasa. Nu necesita îngrijire specială, însă trebuie menționat ca soarele le decolorează in timp.  Când vine vorba de utilizare, acestea își pot găsi rolul intr-o cada romantica. Fiind din săpun, clar nu sunt prietenoase cu apa, dar tocmai acest aspect le face speciale in cada. Parfumul acestora nu este foarte persistent iar in general are si ceva elemente din plastic, care după utilizare trebuiesc aruncate la tomberonul galben! Durata de viața a acestora este nelimitata, ea putand fi influențată de umiditate, care dacă este scăzută, acestea devin casante in timp. Una peste alta, cred ca le-am enumerat câteva caracteristici și majoritatea par sa fie pro. Poti gasi aici si ceva modele!

Ne-a mai rămas varianta de aranjamente flori din hârtie, pe care sincer le-am lăsat la final știind ca nu este foarte răspândit și nici foarte atractiv. Un astfel de aranjament, probabil încălzește sufletul dacă este făcut manual de un copil preșcolar. In aceasta varianta, cu siguranța nici nu îl poate depăși alt cadou! Altfel, nu am reușit sa găsim prea multe avantaje.

Acestea fiind spuse, nu știu dacă avem un câștigător, cred ca depinde foarte mult de cel care primește, cel care oferă și mesajul care se dorește a fi transmis.

Și totuși dacă trebuie sa facem un clasament, cred ca aranjamentele din flori naturale și aranjamentele din flori de săpun, câștigă detașat. Acum mai depinde și de perioada anului in care vrei sa faci aranjamentul. Clar in primăvara, când natura “reînvie” și varietatea / abundenta  de flori este la nivelul maxim,  vom alege ceva natural.

Speram ca v-am ajutat cu câteva idei in luarea unei decizii!

Share