home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Antena 3 / Victor Ciutacu încalcă legislaţia Audiovizualului

Antena 3 / Victor Ciutacu încalcă legislaţia Audiovizualului

Share

Joi a fost ultima zi de campanie electorală sau mi se pare mie? Răspuns din off: “nu ţi se pare, aşa e, joi a fost ultima zi de campanie electorală”. Este o tâmpenie, dar este text legal. Care? Următorul:

• Decizia 195/2012 privind alegerile locale (24.02.2012) PDF DOC
• Anexa nr. 1 la Decizia 195/2012 (24.02.2012) PDF DOC

Conform Art. 12 din Decizia 195/2012,

Cu 48 de ore înainte de ziua votării sunt interzise:
a) prezentarea de sondaje de opinie sau difuzarea de spoturi de publicitate electorală;
b) invitarea sau prezentarea în emisiuni şi dezbateri electorale a candidaţilor şi a reprezentanţilor competitorilor electorali (s.n.), cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 11 alin. (4); (În preziua votării, radiodifuzorii trebuie să prevadă în program, imediat după emisiunea informativă de seară, un spaţiu de emisie pentru difuzarea rectificărilor şi a replicilor ca urmare a sesizărilor care se referă la emisiunile difuzate în ultima zi de campanie.)

Vineri, Victor Ponta, liderul PSD, unul dintre cele trei partide din USL, a fost invitatul special al emisiunii “Vorbe grele” a lui Victor Ciutacu, atunci când Victor Ciutacu a fost invitatul special al lui Victor Ponta în Palatul Victoria, la o discuţie pe teme politice.

Iată aici linkul la minunata ştire (cum ar spune Mircea Badea) scoasă de A3 din emisiunea “Vorbe Grele” Victor Ponta, despre salariile bugetarilor: Salariile vor fi reîntregite cu certitudine. După cunoştinţa mea, liderii USL au promis, pe când se aflau în opoziţie, că vor întregi salariile bugetarilor cu bani, nu cu certitudine.

Dincolo de angajamentele pioniereşti pe care Ponta şi le-a luat că Crin va fi candidatul USL la Preşedinţie şi de noul atac la Băsescu, căruia i s-a transmis: “mişcă-n front, că imediat începem demersurile să te suspendăm din funcţie”, prezenţa în sine a liderului PSD, copreşedinte USL, la emisiunea lui Ciutacu de pe canalul de nonştiri al preşedintelui fondator al altui partid din coaliţie, PC, este o încălcare a legii.

Victor Ponta este, nu-i aşa?, cel mai important reprezentant al tuturor candidaţilor USL din toată ţara. El nu trebuia să fie invitat vineri în nici o emisiune. Numele său nu ar fi trebuit nici măcar să fie rostit. Măcar în şoaptă. Este o ilegalitate.

Eu cred că este una pusă la cale de Dan Voiculescu şi Victor Ponta, pe care a pus-o în aplicare ascultător Ciutor Victacu Victor Ciutacu. La mogul, ordinul se execută, nu se discută!

O să-mi permit doar să citez din aceeaşi decizie a CNA, pe care Intact o calcă-n picioare cu cinism:

Art. 15(1) Nerespectarea dispoziţiilor art. 61-74 din Legea nr. 67/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a dispoziţiilor Legii Audiovizualului şi ale Deciziei CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu completările ulterioare, precum şi nerespectarea  dispoziţiilor prezentei decizii (s.n.) atrage aplicarea sancţiunilor prevăzute de Legea Audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Este vorba despre ceea ce am mai scris: aceasta este mentalitatea acestor oameni, aşa a fost ea întotdeauna, din 1990 încoace şi se exprimă sintetic în câteva cuvinte astfel:

Bă, este ţara noastră, facem ce vrem în ea şi ne p___m pe voi de proli nenorociţi. Şi aşa vom face întotdeauna, iar asta pen’că voi întotdeauna veţi rămâne nişte proli nenorociţi, iar noi vom fi întotdeauna stăpânii voştri. Sclavilor!

Share