home MASS MEDIA ANIVERSARE Doi ani de StareaPresei.ro

ANIVERSARE Doi ani de StareaPresei.ro

Share

Astăzi se împlinesc doi ani de la momentul la care am lansat website-ul StareaPresei.ro. Amintesc care a fost prima postare pusă de mine pe acest website:

Timpul presei alternative

Mafiotizarea presei romane continua si sunt indeplinite conditiile aparitiei presei alternative. Daca presa romana clasica, consacrata decade, locul lasat liber poate fi ocupat de noi actori de piata.

Situatia de azi seamana cu aceea dintr-un roman science-fiction. Pe o planeta sunt doua civilizatii distincte: prolii, muncind fara orizont, la limita subzistentei, citind presa de scandal – vechile publicatii pe print, scrise intr-o limba vulgara, departe de cea literara. Prostul gust, pornografia, scandalul ieftin, marcat de povesti sordide despre crime si violenta, dau prima pagina.

In Stratus traiesc insi ce dispretuiesc si ignora lumea prolilor. Au orasele si tehnologia lor si, evident, mijloacele lor de informare, lipsite insa de legatura cu desueta limba literara, dar folosind o tehnologie ubicua si rafinata. Oamenii acestia stiu, dar au pierdut obiectul stiintei lor.

Nici un cuvânt scris de mine acum doi ani nu a devenit desuet. Textul acesta este foarte actual si cât se poate de acoperit de realitatea faptică. Mai mult, în aceşti doi ani am rămas consecvent principiilor călăuzitoare ale website-ului, în pofida detractorilor şi vicisitudinilor unei pieţe media smochinite.

În săptămânile care urmează, website-ul StareaPresei.ro va continua să se dezvolte treptat. Vom rămâne consecvenţi, păstrând linia editorială şi îmbunătăţind-o în continuare permanent.

Share