home EUROVISION, EVENIMENT Andrei Tudor "Bustamante": Refrenele suprapuse ale celor doua piese

Andrei Tudor "Bustamante": Refrenele suprapuse ale celor doua piese

Share

Inca o noua frumusete a colegilor de la Antena 3: au suprapus inceputul refrenului celor doua piese, “La Magia Del Corazon” si “Pe O Margine De…(m-am plictisit sa-i mai scriu tot numele)” si a rezultat o singura mini-lucrare muzicala, de parca s-ar fi intalnit saracul Vlad Mirita cu David Bustamante intr-un singur show.

Ceea ce este culmea e ca, la un moment dat, cand Andrei Tudor “Bustamante” brodeaza pe tema muzicala principala, David Bustamante il acompaniaza in background, cu un foarte reusit comentariu muzical, pe Vlad Mirita, care ramane la cvinta de jos fata de cantautorul spaniol. Cel mai rau imi pare ca, spre sfarsitul fragmentului mixat, Bustamante canta putin printre note si iese din cadenta pe care o tine notistul nostru. Asa sunt ibericii acestia, explozivi, bata-i vina!

‘Pe-o margine de lume’ trebuie descalificata

Nu vrem sa traim ‘Pe-o margine de lume’ si avem puterea sa nu facem acest lucru”, spune autorul articolului de pe site-ul Antena 3.

Materialul recapituleaza motivele pentru care piesa lui Andrei Tudor “Bustamante” ar trebui descalificata:

1. Seamana cu o melodie compusa deja (de spanioli).

2. Presedintele comisiei care a judecat contestatia a fost Horia Moculescu, care deja se pronuntase asupra cazului, deci nu avea cum sa fie obiectiv. Il mai si cunoaste pe compozitorul piesei de cand era mic. Normal era sa se recuze, dar nu a facut-o.

3. Din juriu a facut parte Madalin Voicu. La Mamaia se pronuntase asupra piesei, (deci iarasi era subiectiv si nu avea ce cauta nici domnia-sa in comisie – n.n.), neincluzand-o in finala, iar acum i-a dat punctaj maxim. Intrebarea noastra: De ce? Cum s-a sucit domnul Voicu si in care circumstante?

4. Inca nu s-a primit o clarificare ferma: a fost sau nu a fost difuzata “Pe-o margine de lume” de catre Andrei Partos la Radio Romania Actualitati pe 15 septembrie 2007? (vom reveni cu un post ulterior asupra acestei chestiuni – n.n.) Consultarea playlistului nu este convingatoare, pentru ca melodia putea fi aleasa pentru a ilustra sonor un material, nu inclusa intr-un program pur muzical. (si, daca ei spun ca nu este in playlist, si in realitate este acolo? – n.n.)

6. Regulamentul concursului a fost incalcat. (aici, A3 preia argumentele prezentate de noi, pentru care trebuie sa le multumim celor care ne-au atras atentia asupra acestui fapt, postand comentarii)

7. Numararea incorecta a voturilor, care nu a respectat principiul 50% voturile publicului – 50% voturile juriului.

8. Lipsa de echidistanta a unor membri ai juriului si discriminarea intre concurenti, constatata la (cel putin) trei dintre membrii juriului: Victor Socaciu, Titus Andrei si Horia Moculescu: “Doar nu era sa acceptam ca niste suedezi sa reprezinte Romania!”.

Jos Labele de pe steagul Romaniei!

“Destul cu bataia de joc! Jos labele murdare de pe steagul Romaniei! Somam TVR si pe organizatorii concursului sa ia in considerare motivele expuse de noi, cu largul concurs al cititorilor si al colegilor de breasla, si sa decida retragerea din competitie a piesei ‘Pe-o margine de lume’. Prezentul articol constituie o somatie publica, adresata organizatorilor Selectiei Nationale Eurovision 2008″, arata postul de televiziune Antena 3, pe site-ul sau, sectiunea VDTV.

Share