Andrei Caramitru se întreabă retoric dacă BOR este infiltrată de Biserica Rusă

Share

Indiferent dacă este simpatizant sau nu al religiei şi religiozităţii, ceea ce spune Andrei Caramitru acum are sens. BOR are un comportament ciudat.

Andrei Caramitru continuă să-i critice pe liderii BOR, în contextul în care aceștia fac presiuni uriașe, pentru ca Guvernul să le permită enoriașilor să viziteze în număr mare moaștele Preacuvioasei Parascheva, de la Iași.

Mitropolia Moldovei și cea a Hușilor au lansat chiar și atacuri dure al adresa autorităților statului.

„Am și eu câteva întrebări importante pentru BOR:

– unde scrie în Biblie că e ok să nu îngropi pe cineva ci să îl ții așa ne-îngropat? Nu e păcat?

– unde scrie în Biblie să te rogi la un cadavru ne-îngropat și să pupi sarcofagul?

– Unde scrie în Biblie că viață oamenilor e mai puțîn importantă decât pupatul sarcofagului?

– E adevărat că Iisus spune în Biblie că e ok să te rogi de oriunde, de acasă, ba chiar că e mai bine așa ? E adevărat că Iisus a spus că e păcat să îți afișezi cu ostentație și circ credință – că asta e de fapt falsă credință? Nu a spus Biblia să nu te rogi la chip cioplit?

– E adevărat că “obiceiul” cu plimbat și pupat moaște a fost inventat de biserici DUPĂ ce au început să investească mulți bani în clădiri? Pentru că era nevoie de bani mai mulți și atunci au început să organizeze “turism” și aveau nevoie de un motiv să vină multă lume de o dată la biserica să dea bani?

– E adevărat că BOR e infiltrată de biserica rusă, care la rândul ei e condusă de KGB direct și pe față?”, a scris Caramitru, pe Facebook.

Share