home POLITICA Amnesty International, acţiune în Justiţie contra Refendumului “Familia”

Amnesty International, acţiune în Justiţie contra Refendumului “Familia”

Share

Amnesty International a declarat că referendumul care are drept scop modificarea definiţiei familiei în Constituţia României ar putea conduce la încălcarea normelor internaţionale privind drepturile omului.

Amnesty International cere anchetă pentru utilizarea excesivă a forţei în Piaţa Victoriei

De asemenea, la creşterea discriminării cu caracter homofob în ţară. Amnesty s-a alăturat altor organizaţii pentru apărarea drepturilor omului pentru a se adresa în acest caz Curţii Constituţionale a României.

Amnesty International, cale legală de atac

Amnesty International împreună cu ECSOL (Comisia Europeană privind Dreptul la Orientare Sexuală) şi ILGA-EUROPE (filiala europeană a Asociaţiei Internaţionale a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender) au înaintat o cale de atac legală privind constituţionalitatea votului din 7 octombrie.

Referendumul ar putea face imposibilă protejarea în viitor a uniunilor între persoanele de acelaşi sex. În prezent, cuplurile de acelaşi sex nu au dreptul la uniuni civile sau la căsătorie în România.

Amnesty International: Referendumul promovează homofobia

“În loc să recunoască că toată lumea ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi şi de protecţie egală în faţa legii, referendumul promovează homofobia şi ar putea duce la modificări constituţionale care ar putea încălca dreptul european şi internaţional”, a declarat Arpi Avetisyan, avocat al ILGA Europe, potrivit comunicatului AI.

“Dacă va fi adoptat, acest amendament la Constituţie ar constitui în mod clar un pas înapoi pentru România şi ar avea repercusiuni grave asupra vieţii familiilor care nu au la bază căsătoria”, a declarat Barbora Cernusakova, specialist al Amnesty International, potrivit sursei citate.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată pe 11 septembrie în plenul Senatului.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Citeşte şi
Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a răbufnit, după ce Vasile Bănescu, purtătorul de
Chris Terhes, preotul american de origine română care face de mai mulţi ani propagandă în
Senatorul PSD Şerban Nicolaea declarat că dispoziţiile Codului Civil, ce definesc căsătoria ca fiind încheiată
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îl atacă deja pe liderul PSD, Liviu Dragnea, după eşecul
Prima reacție din PSD a venit, duminică seara, de la secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu,
Mircea Badea şi-a pierdut controlul ieri, atunci când devenise clar că referendumul lui Dragnea nu
Avem un referendum pentru familie la care Guvernul evită să pună direct întrebarea ca să
Monstruos. În școlile publice din România au început să fie răspândite, cu acordul conducerii, materiale
Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a încercat să-și mobilizeze enoriașii pentru referendumul familiei tradiționale. Ceea ce
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei,
Share