Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, despre invazia Rusiei: „Cea mai politicoasă operaţiune militară specială”

Share

Valeri Kuzmin, conducătorul Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, iese public, sub efigia instituţiei pe care o conduce, cu o nouă declaraţie scandaloasă.

Kuzmin numește războiul declanșat de Vladimir Putin, în Ucraina, ajuns în a 57-a zi, “cea mai politicoasă operaţiune militară specială”.

Probabil că aşa arată o operaţiune militară specială. Jafuri, crime, genocid, bombardamente cu rezultat oraşele distruse “la ras”.

„Cu ajutorul celei mai politicoase operaţiuni militare speciale, Rusia urmăreşte obiectivul de a pune capăt genocidului de 8 ani al populaţiei din Donbass, efectuat de către regimul criminal de la Kiev.

Această muncă grea, care nu întotdeauna se bucură de recunoştinţă, va fi dusă la capăt, iar după victoria în acest război adevărata pace va predomina în urma urmelor în ţara ucraineană”, potrivit unui text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina”, postat pe site-ul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Textul postat de ambasada condusă de Valeri Kuzmin pornește de la declarațiile făcute tot joi, de către președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a susținut că a anulat luarea cu asalt a Combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol, însă asediul continuă.

„Rusia confirmă încă o dată principiul evitării sau cel puțin al reducerii la minimum a victimelor civile și a distrugerii infrastructurii civile, proclamat încă din primele zile ale operațiunii militare speciale din Ucraina”, susține Ambasada Rusiei, reluând retorica Moscovei, inclusiv la adresa Occidentului, care ar avea un „comportament din ce în ce mai belicos”.

Sunt invocați și „ucronaziştii” din Regimentul Azov, şi „mercenarii străini”, cu paşapoarte ucrainene, iar declarațiile oficialilor ucraineni, privind sutele de civili care s-ar adăposti în Combinatul Azovstal, sunt denumite „legendă inventată în spiritul tacticii monstruoase (…), de a folosi civilii, ca scuturi umane, în timpul luptelor”.

Share