home 1 Ambasadori ruşi promiteau după invazia Crimeei că “vor lua România”

Ambasadori ruşi promiteau după invazia Crimeei că “vor lua România”

Share

Doi ambasadori ruşi ar fi fost înregistraţi după ocuparea Crimeei spunând că în viitor se gândesc să ia şi ţările de graniţă. Printre acestea se află şi România. Discuţia este din anul 2014.

O înregistrare a unei dinscuţii între doi ambasadori ruşi a apărut online. Se pretinde a fi o conversație scursă între doi ambasadori, care discută despre părțile lumii pe care ar dori să le anexeze Rusia după Crimeea.

Înregistrarea de cinci minute neautentificată a fost postată pe YouTube, explică The Guardian. Cel care a postat-o susține că e un apel telefonic între Igor Chubarov, ambasadorul Rusiei în Eritreea, și Serghei Bakharev, ambasadorul în Zimbabwe și Malawi.

Ambasadori: În viitor, luăm Catalonia, Veneţia, Scoţia şi Alaska

“Avem Crimeea, dar asta nu-i totul. În viitor vom lua Catalonia și Veneţia, Scoția și Alaska”, spune vocea etichetată ca fiind a lui Chubarov. El îşi intercalează discursul cu râsete și numeşte Scoția, în limba rusă, “Cattleland”.

După aceasta, Chubarov promite că Rusia va face o mișcare pentru “toate aceste nenorocite țări de graniță”. Cum ar fi Estonia, precum și România sau Bulgaria. El adaugă că șeful misiunii UE în Eritreea a declarat în glumă că dorește ca Rusia “să ia înapoi” România și Bulgaria.

În cele din urmă, ambasadorii sunt de acord că, probabil, este mai bine să lăsăm Bulgaria, România și “rahatul baltic” în UE. Bakharev spune că ar fi mai interesant “să mergem în California sau Miami”. Redăm mai jos partea cea mai dură a dialogului.

Ambasadori: “Ne vom gândi şi la dobitocii ăia de români şi bulgari”

Chubarov: (…) Acum avem o misiune foarte simplă. Am spus: “Tipilor, am luat Crimeea, dar nu este sfârşitul”. În viitor, o să luăm împuţita voastră de Catalonie, Veneţia, “Cattleland” (n.n.: trad. rom. Pământul Vitelor, adică Scoţia) şi Alaska. Şi nu ne vom mulţumi cu asta.

Bakharev: În primul stadiu noi vom…
Chubarov: … da, în primul stadiu. Şi după aia ne vom gândi şi la dobitocii ăia limitrofi, ca Letonia, Estonia şi alţi europeni de asemenea. Ca românii şi bulgarii. Le vom trage una-n cur, să-i ducem în direcţia care trebuie

Bakharev: Nu, nu, eu zic mai bine să nu îi atingem, mai bine să nu îi lovim. E mai bine pentru noi să zăpăcim Californiland, Miamiland, acel gen de regiuni triste.
Chubarov: Bravo, practic 95% dintre cetăţenii acelor regiuni sunt oamenii noştri în Miamiland.

Bakharev: Exact

Ambasadori: “Avem tot dreptul să facem un referendum”

Chubarov: Avem tot dreptul să ţinem un referendum.
Bakharev: Ca şi în Londonland.

Chubarov: Da, desigur. Îi lăsăm pentru o vreme pe români şi bulgari. Îi lăsăm pentru o vreme în UE.
Bakharev: Împreună cu gunoiul baltic.

Chubarov: Apropos, şeful de departament din UE cu care am discutat recent despre tot felul de chestii era cam pierdut şi m-a rugat: “Ascultă, luaţi-i înapoi pe români şi bulgari.” Şi i-am răspuns: “Cu certitudine, nu!”, i-am răspuns, “omule, nimic nu va ieşi din asta”
Bakharev: Te-ai distrat, ai?

Chubarov: Într-adevăr. Ok, Serghei. Important este să nu ne pierdem simţul realităţii

Share