Ambasada Rusiei recrutează studenţi români, ca să fie instruiţi în Rusia

Share

Ambasada Rusiei caută studenți români pentru a-i instrui la Moscova și Sankt Petersburg. Totul este gratuit, potrivit unui anunț al oficialilor din Rusia.

Acesta este pe canalul de propagandă al Ambasadei Ruse la București. MAE românesc nu are nici o reacție.

La ASE sunt recrutaţi studenţi români, ca să fie instruiţi în Rusia

Newsweek România a atras atenția în repetate rânduri, asupra propagandei virulente făcute de ambasa Rusiei în România, și a arătat lipsa de reacție a MAE.

Spre exemplu, pe 13 septembrie, a scris că Ambasada Rusiei propagă știri false, în legătură cu situația apărută după ce tot mai multe drone cad pe teritoriul României. Guvernul nu a avut nici o reacție, ambasadorul Kuzmin nefiind deranjat de autorități.

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la București a fost postat ieri un anunț în limba română, în care studenții români sunt anunțați că „a început perioada de înscriere pentru studii gratuite a cetățenilor străini în Rusia în anul universitar 2024/2025”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, goarnă de la Ambasada Rusiei: “Opriți războiul, vesticilor! Vrem pace!”

Termenul limită pentru depunerea documentelor este 15 decembrie 2023. Oferta este generoasă, fiind vorba de studii de licență, dar și de doctorat, iar studiile sunt gratuite.

„Pentru a beneficia de studii gratuite în Rusia, la programe de licență, master, doctorat sau studii de scurtă durată (școli de vară), este necesar să vă înregistrați pe platforma https://education-in-russia.com.

Este greu de înțeles dacă acest demers urmărește doar să enerveze Bucureștiul, este un afront adus României sau chiar există tineri români care acceptă să meargă la studii în Rusia, pe banii rușilor.

Citeşte şi: Ambasada Rusiei la București: „NATO latră la frontierele Rusiei!”

În orice caz, este grav că Ministerul de Externe Român nu are nici o reacție. Iar Rusia nu are nici o temere. În această dimineață, a revenit tot pe pagina de FB a Ambasadei ruse la București, cu noi detalii despre modul în care pot ajunge studenții români gratuit în Rusia.

„Dragi prieteni, dacă doriți să studiați la unele dintre cele mai puternice Universități din lume, atunci aceasta este șansa voastră!

În fiecare an, Guvernul Rusiei alocă burse de studiu pentru studenții străini, care doresc să obțină un nivel de calificare înalt….”, se spune în anunțul însoțit de o broșură, în format electronic.

Share