Putin a fost resuscitat, după ce a avut probleme cardiace

Share

Premierul rus Vladimir Putin ar fi suferit duminică seara un stop cardiac, potrivit unui comunicat postat pe un canal Telegram.

Canalul de Telegram General SVR afirmă cu regularitate că liderul de la Kremlin este bolnav, în fază terminală.

Putin a fost resuscitat

General SVR sugerează că toate aparițiile recente ale dictatorului rus, inclusiv vizitele în străinătate, au fost efectuate de una sau mai multe dubluri de corp.

Acesta susține că medicii au fost nevoiți să-l resuscite pe Putin, înainte de a-l duce la o unitate specială de terapie intensivă, situată în cadrul reședinței sale oficiale.

“Medicii au efectuat resuscitarea, după ce au stabilit anterior că președintele se afla în stop cardiac”, a relatat canalul.

Citeşte şi: VIDEO Putin – originalul, nu sosia, şchiopătău, în Crimeea

“Ajutorul a fost acordat la timp, inima a fost pornită și Putin și-a recăpătat cunoștința”. Nu a existat un răspuns imediat din partea Kremlinului, la această afirmație, dar oficialii au negat anterior cu tărie că Putin, în vârstă de 71 de ani, ar suferi de probleme de sănătate.

Postarea de pe General SVR – care pretinde fără a fi furnizat vreodată vreo dovadă că are o sursă din interiorul anturajului său – a continuat:

“În jurul orei 21:05, ora Moscovei, ofițerii de securitate ai președintelui rus Vladimir Putin, care erau de serviciu la reședință, au auzit zgomote și sunete de cădere, provenind din dormitorul președintelui.

Citeşte şi: Mai ţineţi minte ştirea că Vladimir Putin a murit?

Doi ofițeri de securitate au intrat imediat în dormitorul președintelui și l-au văzut pe Putin întins pe podea, lângă pat, și o masă răsturnată, cu mâncare și băuturi, conform mirror.co.uk.

“Probabil, când președintele a căzut, a lovit masa și vasele și le-a trântit pe podea, ceea ce a provocat zgomotul.

Putin s-a arcuit convulsiv, în timp ce zăcea pe podea, dându-și ochii peste cap. Au fost chemați imediat medicii care erau de serviciu la reședință și care se aflau într-una dintre camerele adiacente.”

Cameră de resuscitare

Canalul a susținut că “președintele a fost mutat într-o cameră special amenajată, în reședința sa, unde fusese deja instalat echipamentul medical necesar pentru resuscitare”, adăugând că starea președintelui ar fi fost stabilizată și că acesta se află “sub supraveghere medicală constantă”.

Acesta a precizat:

“Am vorbit deja în repetate rânduri despre deteriorarea stării de sănătate a lui Putin, din cauza oncologiei și a unei serii de alte boli.

Alarmă în cercul intim

Acest caz de stop cardiac a alarmat serios cercul intim al președintelui, în ciuda faptului că medicii curanți au avertizat deja că Putin era foarte bolnav și că este puțin probabil să trăiască până la sfârșitul toamnei.

“În ultima vreme, toate întâlnirile și evenimentele oficiale au fost conduse de dublura președintelui.

După aflarea veștii despre incidentul de seară, mai multe persoane apropiate lui Putin s-au contactat telefonic și au convenit să organizeze luni consultări, cu privire la posibilele acțiuni, în cazul în care președintele va muri în zilele următoare.”

Adăugând greutate afirmațiilor, au ieșit la iveală imagini cu o cursă inexplicabilă, duminică seară, a cortegiului de mașini al lui Putin, spre Kremlin – sediul puterii rusești – la orele serii.

Președintele locuiește în mod normal în afara Moscovei, nu în apartamentul său oficial din vasta clădire guvernamentală.

Share