Agenţi ruşi s-ar afla în spatele operaţiunii de hacking a Yahoo!

Share

Un grup de agenţi ruşi s-au aflat în spatele operaţiunii de hacking de la gigantul Yahoo, spun surse oficiale americane. Evoluţia poate spori neîncrederea între autoritățile americane și ruse privind securitatea cibernetică.

Departamentul de Justiţie a acuzat miercuri doi ofițeri de informații ruși pentru o operaţiune de hacking. Ei ar fi spart serverele Yahoo!, intrând în 500 de milioane de conturi în anul 2014, informează The New York Times.

Agenţi ruşi au determinat urmărirea informativă a americanilor

Guvernul rus a folosit apoi informațiile obținute de ofițeri. Mai există alte două persoane vizate de Departamentul de Justiţie. Este vorba despre un hacker rus și un etnic kazah din Canada. Kremlinul s-a concentrat apoi, pe baza informaţiilor obţinute, pe oficiali străini, directori de afaceri și jurnaliști.

Țintele au inclus numeroşi directori financiari, directorii de la o companie americană de cloud computing, un oficial al unei companii aeriene și chiar și un regulator de cazinou din Nevada.

Guvernul SUA investighează alte atacuri cibernetice rusești asupraa unor ținte americane. Inclusiv furtul de e-mail-uri anul trecut, de la Comitetul Național Democrat. Dar şi încercările de a sparge sistemele electorale de stat.

Anchetatorii de asemenea examinează comunicări între asociați ai președintelui Trump și oficiali ruși, în timpul campaniei prezidențiale.

Share