home EVENIMENT, MASS MEDIA Afacerea Romvag. Cristian Burci, reţinut de DIICOT, a zburcit-o

Afacerea Romvag. Cristian Burci, reţinut de DIICOT, a zburcit-o

Share

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut miercuri percheziții la locuința omului de afaceri Cristian Burci, care controlează Adevărul Holding și Prima TV, și la administratorul special al firmei insolvente, Denisa Turcu, într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare, cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro și 3,8 milioane de lei.

Membrii grupului infracțional sunt acuzați că ar fi spălat 18,1 milioane de euro și 3,8 milioane de lei. Percheziții s-au făcut și în redacția ziarului Adevărul. În total, patru percheziții ale procurorilor DIICOT Olt și ale polițiștilor de la Combaterea Criminalității Organizate erau în desfășurare miercuri dimineață în București și comunele Chiajna și Corbeanca, din județul Ilfov.

Nouă persoane, între care Cristian Burci și administratorul special al Adevărul Holding, Denisa Turcu, sunt vizate de anchetă.

Se efectuează cercetări față de 9 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscala.

, au declarat surse judiciare.

Percheziții au avut loc și în redacția ziarului Adevărul, controlat de omul de afaceri Cristian Burci. Surse judiciare au arătat că activitatea infracțională datează din anul 2006 și a continuat până în prezent. Prejudiciul din delapidare se ridică la 7.099.000 de euro și 3.811.756 de lei.

Prin introducerea în circuitele comerciale, membrii grupului ar fi spălat sumele de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 de euro și 3.811.756 de lei. În total, prin aceste operațiuni fictive, membrii grupului au creat un prejudiciu statului român în de 25.646.825 de lei, arată sursele citate.

Share