Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA, salută decizia CEDO în cazul Kovesi

Share

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, a anunţat că salută decizia CEDO privind-o pe Laura Codruţa Kovesi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis azi o decizie care subliniază din nou importanţă deosebită a statului de drept într-o democraţie. Fără posibilitatea de a apela la o justiţie liberă şi independentă nu există libertate său proces democratic. Curtea a decis astăzi ca Laura Codruţa Kovesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat această decizie. Suntem de acord cu Preşedintele Iohannis că drepturile fundamentale ale d-nei Kovesi au fost încălcate şi că accesul liber la justiţie şi libertatea de expresie sunt valori esenţiale într-o societate democratică.

Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenţiei politicului în justiţie în scopul evitării investigaţiei penale. Statele Unite vor sprijini întotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale şi statul de drept.

Câştigătoare a titlului Femeia Curajoasă a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Şef European, d-na Kovesi ilustrează valorile curajului, justiţiei şi onoarei. Astăzi o felicităm din nou.

SUA vor continua să sprijine independenta judecătorilor şi a procurorilor în combaterea corupţiei folosind toate mijloacele aflate la dispoziţie”, este mesajul ambasadorului SUA.

Share