home CORUPTIE, POLITICA Adrian Solomon şi Irinel Stativă, actanţi de seamă ai sistemului PSD

Adrian Solomon şi Irinel Stativă, actanţi de seamă ai sistemului PSD

Share

Adrian Solomon şi Irinel Stativă, doi deputaţi PSD de Vaslui, din gaşca lui Mitică Buzatu, s-au remarcat prin comportamentul lor huliganic, la o shaormerie bucureşteană din Centrul Vechi al Capitalei. Dar cine sunt cei doi?

Pe 16 septembrie 2019, Est News scria despre Solomon că este la al cincilea mandat de preşedinte al Organizaţiei PSD Bârlad. Informatorul Moldovei scrie despre “trădătorii de neam şi ţară” care “şi-au dat indemnizaţii cât leafa pe doi ani a unui român de rând, au furat păduri, bogăţii naturale şi tot ce mişcă-n ţara asta, vor să fure şi tradiţiile, şi-au dat pensii speciale”. Printre ei sunt Adrian Solomon şi Irinel Stativă.

“Cine sunt cei doi deputaţi din Vaslui care doresc eliminarea infracţiunilor de luare/dare de mită pentru altul sau folosirea funcţiei în scop sexual”, titra în 27 decembrie 2017 Adevărul. EI sunt Irinel Stativă, un apropiat al lui Dumitru Buzatu, şi Aurel Căciulă.

Soţia lui Stativă este Luminiţa Stativă, fostul preşedinte al Judecătoriei Vaslui. Casa grea cu bani mulţi se ţine, nu? După ce şi-a încheiat primul mandat de deputat, în 2009, Irinel Stativă a fost numit din nou director al Cancelariei prefectului judetului Vaslui, iar în martie 2010 a fost numit director adjunct al DGASPC Vaslui, aflată în subordinea CJ Vaslui şi controlată de liderii PSD Vaslui.

S-a autosuspendat din funcţie, rămânând la Prefectură până în toamna anului 2009, când PSD a iesit de la guvernare. A revenit însă director adjunct DGASPC Vaslui, ocupând funcţia până în 2012, când a fost reales deputat PSD.

În primul mandat de deputat, Stativă a luat cuvântul în Parlament de 10 ori, iar în al doilea mandat de trei ori.

Să revenim acum la bizonul Adrian Solomon. Pe 20 februarie anul acesta, el a fost protagonistul unui show revoltător, la audierea ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Efectiv, nu a lăsat-o să termine o frază pe aceasta. Mai jos, video sugestiv:

Deputatul Florin Roman (PNL) a intervenit în ajutorul ministrului Muncii. Solomon a reacţionat şi mai agitat şi agresiv.

Solomon: Nu aveţi dreptul să vorbiţi, nu sunteţi membru al acestei comisii.
Roman: Nu sunteţi la PCR, domnule Solomon
Solomon: Chestiunea cu PCR-ul este în capul dvs.
Roman: Este din atitudinea dvs.
Solomon: După exemplul domnului Iohannis mă comport şi eu

„Domnule lider, sunteţi caraghios acum”, a mai atacat apoi Solomon, înainte de a-l ameninţa pe Florin Roman că îl dă afară din sală. Mai jos, video:

În 2018, de Ziua Naţională, în plină eră PSDragnea, acelaşi personaj spunea

“Îmi doresc un singur lucru: ca peste încă o sută de ani să dea Domnul ca poporul român să fie condus de un etnic român, și nu german, ca acum!”

A fost huiduit imediat după speech. Pe 27 martie anul acesta, Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil iniţiativa legislativă, care prevede printre altele ca Avocatul Poporului să aibă o indemnizaţie lunară echivalentă cu a judecătorilor cu grad maxim de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, ca Avocatul Poporului să beneficieze de pensie specială.

Proiectul a fost semnat de patru deputaţi PSD (Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa şi Claudia Gilia), doi deputaţi UDMR (Izabella Ambrus şi Eva Csep), deputatul PNL Adriana Săftoiu şi deputatul Steluţa Cătăniciu (neafiliat). Documentul a fost înregistrat la Camera Deputaţilor pe 9 martie 2020.

Share