Adrian Mititelu, patronul U Craiova, a fost condamnat cu executare

Share

Zilele când acest interlop craiovean, Adrian Mititelu, dansa prin ţară ca în curtea părinţilor lui, au luat sfârşit. Păcat că Craiova Maxima e deţinută de el.

Adrian Mititelu, patronul celor de la FC U Craiova 1948, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în regim de detenție în procesul în care a fost învinuit de DNA la transferul atacantului Mihai Costea la FCSB în 2011.

Decizia e definitivă, după ce în prima instanță fusese achitat.

În 2016, Adrian Mititelu a fost trimis în judecată, după ce procurorii DNA Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală. Motivul? Faptul că l-a vândut pe Mihai Costea la FCSB în 2011, înainte de dezafilierea Craiovei, pentru 1,1 milioane de euro, deși lotul de jucători se afla la acel moment sub sechestrul Fiscului, din cauza unor debite foarte mari către bugetul consolidat al statului și Mititelu nu ar fi avut voie să vândă pe nimeni.

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova, conform GSP.

Decizia de azi a Curții de Apel Craiova vine după ce, pe 13 februarie 2019, Mititelu fusese achitat la acuzațiile de evaziune fiscală și înșelăciune în acest dosar de Tribunalul Dolj.

Share