home MASS MEDIA Adrian Mititelu cumpara “Cotidianul”. Ion Ratiu se rasuceste in mormant

Adrian Mititelu cumpara “Cotidianul”. Ion Ratiu se rasuceste in mormant

Share

Asa cum arata Tiberiu Lovin, Adrian Mititelu ar fi facut oferta de cumparare pentru “Cotidianul”.

Intr-adevar, inca de aseara sursele mele aratau ca pe holuri, prin Grupul Realitatea-Catavencu, se vorbea insistent exact despre Adrian Mititelu.

Si sa fie clar: cand nu-mi place un personaj depre care scriu, ii pun poza cu spatele la text.

De unde stiu aceasta, ca se vorbea despre Mititelu? – voi fi intrebat. Corect. Este o intrebare legitima. Ei bine, trebuie spus ca morcovii cu frunze verzi si manoase, dintre care pe unul l-am pozat si l-am dat in fapt pe website aici, aveau in ei microfoane.

Defapt, la ce te puteai astepta din partea lui Cornel Nistorescu? Sa intermedieze cumpararea nobilei marci de catre un om de afaceri apropiat PD-L, asa cum afirma acesta ieri cu mult tupeu, in sedinta cu jurnalistii de la “Cotidianul”? Nu, nici vorba. Nu are el astfel de intrari, aceia sunt oameni fini, la care nu are Nisto acces.

Mai curand cu gangsteri de Oltenia de genul lui Madrian mititelu pititelu lucreaza Nistorescu, gangsteri cu care a mai avut de-a face de-a lungul timpului. In acest moment, Ion Ratiu se rasuceste in mormant. Seniorul taranist i-a lasat lui Nick Ratiu cu limba de moarte sa nu instraineze “Cotidianul”, orice-ar fi.

Nick Ratiu nu a avut nici o apasare sa se asocieze cu Calin Husar, care, la randul sau, cativa ani mai tarziu, s-a asociat cu catzavencii. In spatele acestora se afla, ca finantator din umbra, business-man-ul intergalactic Sorin Ovidiu Vantu, care pe ce pune mana, praf se-alege.

Cat despre viitorul “Cotidianului” cu un asemenea patron, va puteti edifica asupra acestuia clickand aici, unde este pagina principala a site-ului publicatiei lui Mititelu din Craiova, “Editie Speciala”.

Dupa cum se observa, ochiul iti fuge-n toate directiile cu putinta. Deasupra frontispiciului publicatiei este un banner la Universitatea Craiova. Sub frontispiciu, avem doua randuri de categorii, primul cu categorii mari, al doilea cu categorii mici.

Toate acestea formeaza un ghiveci, care arata cat se poate de clar haloimasul din capetele celor care lucreaza la aceasta publicatie mititeliana. Ca la orice publicatie de scandal, avem, normal, categoriile Impact, Cronica raului, Nistorescu si Video Nostalgia.

FOTO: Haloimasul de culori, rubrici, poze si titluri din layout-ul publicatiei “Editie Speciala”. haloimas de Editie Speciala

Concurs: cine ghiceste ce culoare lipseste din acest printscreen, castiga un bilet la meciul Universitatea Craiova – Real Madrid, din finala Champions League de anul viitor.

Putem spune, daca este sa fim carcotasi, ca la “Editie Speciala” este de bon-ton si de impact sa faci cronica raului, pentru ca in curtea ta joaca tzimbirici Nistorescu, in ciclul “Video Nostalgia”.

Sub aceste 29 de categorii, avem cele doua poze de maxim impact, pentru cronica raului:
prima, stanga-sus, este dintr-un meci Craiova-Rapid, avandu-l pe Cristian Balaj la centru, iar titlul cretin este: “Oţelul Galaţi – Universitatea Craiova, cu Cristian Balaj la centru”. Mai copii, de ce mi-ati bagat Rapiduletu-n borsul vostru de loboda olteneasca?;
a doua, dreapta-sus, probabil din categoria Cronica raului, este cu fatzaoaicele lui Trandahir Antonescu si Mircea Goarna, stand la poza, patrunsi de importanta momentului, iar titlul este (tineti-va bine sa nu decartati): “Geoană îl susţine pe Antonescu pentru poziţia de premier”.

Dedesubt, haloimasul de sport cu diferite altele continua. Titluri-link cu fotbal pe coloana din stanga, poze din fotbal pe cea din dreapta, iar pe mijloc Justitie (CCR discuta fraudarea alegerilor) si Externe (Nobel pentru Obama).

Totul pe o tema de tabloid de scandal, cu fundal negru, parca-i “News of the World”. Trebuie sa intelegem ca tipic tuturor publicatiilor serioase de mare tiraj este tema cu fundal alb, pe care scriitura este simpla, clara, cu text ceva mai mult si scris indeobste cu negru.

Acesta este si motivul pentru care, de exemplu, am ales layout-ul SchemertypeMag, modificat mult, pentru acest site, dupa ce Blogul lui Budescu era bazat pe un raster negativ cu fundal verde inchis.

Din momentul in care incepi sa pui rastere negative, culori tipatoare, dai numai titluri si folosesti multe poze, aceea nu mai are legatura cu presa quality, cum se sclifosesc acum de-alde Cornete cand vorbesc depre ziare serioase, ci cu tabloidele.

Tabloidizarea, inceputa la “Cotidianul” pe vremea lui Cristoiu (dar ce tabloid de calitate era acela, o, tempora!…), acum va fi desavarsita, de-o sa ajunga bietul “Cotidianul” o fituica ordinara, de scandal, precum “Ziarul” sau “Stirea Zilei”…

Share