Administrația Gradea plătește 66 500 de euro unei firme de curăţenie

Share

Administrația Gradea plătește 66.500 de euro unei firme private pentru două luni de curățenie.

Pe ultima sută de metri ai mandatului, aflând că o să fie demisă prin respingerea Raportului de activitate, conducerea Societății Române de Televiziune a organizat o procedură simplificată de achiziție prin care acordă unei firme de curățenie suma de 920 lei, aproximativ 66 500 euro, pentru doar două luni de curățenie.

Suma a fost deja aprobată de președintele-director general, Doina Gradea, precum și de membrii Comitetului Director prin Hotărârea nr. 73 din 3 februarie 2021, iar mâine, 5 februarie 2021, se așteaptă votul electronic, în regim de urgență, din partea membrilor Consiliului de Administrație.

De menționat că președintele  comisiei de evaluare a ofertelor a fost șeful Serviciului logistic din SRTV, aceeași persoană care a fost acuzată în trecut de concurență neloială, fiind angajatul unei firme de la care conducerea TVR a făcut achiziții de peste un milion de lei, prin încredințare directă: Conducerea TVR a făcut achiziții de peste un million de lei, prin încredințare directă, de la o firmă din Călărași. Șeful serviciului care beneficiază de aceste achiziții este un fost angajat al respectivei firme!

Față de acest nou desfrâu din bani publici al conducerii TVR  a reacționat prof. Sorin Ilieșiu, membru în Consiliul de Administrație al SRTV, care a solicitat  mai multe explicații președintelui-director general Doina Gradea, pe care le prezentăm alăturat.

MediaSind TVR susține că  se impune numirea de urgență la conducerea Societății Române de Televiziune  a unor profesioniști care să respecte misiunea publică, pe telespectatori, dar și pe salariații instituției. Orice moment în care la conducerea TVR se află administrația Gradea, reprezintă un real pericol pentru serviciul public de televiziune, dar și pentru democrație.

MediaSind TVR
Departament Comunicare
București 4 februarie 2021

Share