home LITIGII DE MUNCA, MASS MEDIA Adevărul trece toate veniturile pe cartea de muncă

Adevărul trece toate veniturile pe cartea de muncă

Share

În urmă cu câteva ore, conducerea Adevărul Holding le-a trimis angajaţilor un mesaj pe e-mail prin care sunt informaţi că toate veniturile le vor fi trecute pe Cartea de Muncă de la 1 august, comunicat pe care nu l-au citit încă toţi salariaţii pentru că plecaseră de la birou.

În afară de scăderea obligatorie a sumei nete, pentru că veniturile vor fi impozitate în funcţie de cât de mare este leafa fiecăruia, personalul a fost înştiinţat că va primi în compensaţie bonuri de masă în valoare de 190 de ron.

În continuare aveţi mesajul intern, cu menţiunea că astfel se renunţă la contractele de drepturi de autor pentru cei care au carnet de muncă. Rămân valabile doar cele pentru colaboratori.

citeste aici comunicatul lui Peter Imre

sursa: Reporter Virtual

===

NOTA: Exact cum am estimat cand a inceput vanzoleala paraintelectuala a domnului Seitan cu drepturile de autor, angajatorii samavolnici, de tipul Adevarul Holding, Realitatea Media sau Intact s-au impartit in doua: unii au ales sa isi forteze angajatii sa incheie numai drepturi de autor.

Surprinzator pentru mine a fost ce harcea-parcea a putut sa faca Realitatea Media din drepturile de autor. Altii prefera, asa cum ma asteptam, sa renunte la aceasta modalitate de evaziune fiscala, ca sa nu mai aiba probleme cu ANAF si trec pe contracte individuale de munca, gandindu-se ca financiar cam tot aia e.

Da, dar mai este un lucru: faptul ca Adevarul Holding trece toti banii pe cartile de munca nu inseamna si ca va respecta Contractul Colectiv de Munca pe Ramura Mass-Media.

Vom vedea cum vor sta lucrurile, insa ma indoiesc ca Peter Imre se pregateste sa le dea jurnalistilor angajati toate sporurile pe ramura, salariul brut/net in conformitate cu acelasi contract colectiv si celelalte drepturi, despre care am scris foarte mult in repetate dati.

Share