home MASS MEDIA Adevărul a renunţat la colaborarea cu scriitorul Groşan (MFax)

Adevărul a renunţat la colaborarea cu scriitorul Groşan (MFax)

Share

Adevărul Holding a renunţat la colaborarea cu Ioan Groşan – care a început să scrie editoriale în cotidianul Adevărul începând din 2010 -, după ce CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al fostei Securităţi a scriitorului.

foto: Mediafax

Într-un editorial, publicat în ediţia de sâmbătă a cotidianului Adevărul, Ioan Groşan scrie: “Prin dl Cartianu, înţeleg că stafful “Adevărului” nu mai doreşte colaborarea mea. Asta e. (Deşi constat cu amar umor că zilele acestea am făcut în mass-media un “rating” de catastofă ecologică…). În consecinţă, rămas bun cititorilor “Adevărului””.

În plus, Ioan Groşan a declarat că a fost informat vineri de Grigore Cartianu, redactorul-şef al ziarului Adevărul, că nu va mai fi colaborator al publicaţiei.

Anul trecut, Groşan a început să scrie editoriale în ziarul Adevărul, care face parte din Adevărul Holding, un trust controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding şi Grigore Cartianu, redactorul-şef al ziarului Adevărul, nu au dorit să comenteze.

Decizia Adevărul Holding de a renunţa la colaborarea cu Ioan Groşan vine după ce ziarul Adevărul a publicat, miercuri, informaţia că Groşan este acuzat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) că a fost colaborator al fostei Securităţi… citeste tot aici

Share