A fost concert cu flăcări în Colectiv… fără incendiu!

Share

În luna aprilie a anului 2014, trupa suedeză de BlackMetal Watain a concertat în Colectiv, cu flăcări deschise, mari, pe scenă. Nici un incendiu nu s-a produs… În mod evident, dezastrul produs pe 30 octombrie, la concertul trupei Goodbye to Gravity, în Clubul Colectiv, a avut (se crede acum) cauza într-un foc de artificii, care este o copilărie faţă de flăcările deschise de la concertul din clip.

A luat foc Clubul Colectiv la concertul trupei Watain? Nici vorbă, totul a fost în regulă. S-au ridicat între timp compuşii organici volatili ca proştii, din solvenţii folosiţi de femeia de serviciu?

Uite şi celebrele scândurele din lemn de brad, care ard ca la circ, sunt bine-mersi, la locul lor, nema prablema.

A, înţelegem, conspiraţia solvenţilor! S-au vorbit şi au zis:

Bă, vine Watain, suntem blackmetalişti, nu ne ridicăm la tavan, mai aşteptăm până vin unii care sunt prea soft pentru gusturile noastre solvente.

Să ne mai gândim la încă ceva. În afară de Colectiv, în ultima săptămână am aflat că România este ţara fără autorizaţie de incendiu. De ce nu s-a mai produs atunci nici o nenorocire de aceste dimensiuni nicăieri?

Nici o şcoală fără autorizaţie de incendiu, dintre cele 93% din România, nu a ars scrum. National Arena a găzduit finala ultimei Cupe UEFA fără autorizaţie PSI. Nu a ars nimeni.

Nu a ars niciodată. Nu a ars nici un cinematograf, nici o casă de cultură, nici o instituţie publică, nici chiar Palatul Victoria, când era acolo Ponta, ceea ce ar fi fost de preferat, dar nu de dorit.

Nimic nu a ars niciodată, iar acum au ars oamenii ăştia finuţi în Clubul Colectiv. De ce?

Share