România este ţara fără autorizaţie PSI de incendiu

Share

93% dintre unităţile de învăţământ din România nu au autorizaţie de incendiu, a dezvăluit astăzi premierul interimar Sorin Câmpeanu, ce ar trebui să demisioneze, oricât s-ar strădui ăştia să acrediteze altceva. În afară de interimatul său vremelnic, Câmpeanu este ministrul Educaţiei. Ce a păzit până acum?

Nici Arena Naţională, cel mai mare stadion de fotbal din ţară, nu are autorizaţie de incendiu. Lucrul a fost dezvăluit de Primăria Capitalei tot azi. Steaua va trebui să joace meciul de pe teren propriu cu FC Botoşani în… Ardeal!

Curios este că un club din Cluj, care nu are autorizaţie de incendiu, a decis să organizeze concertele sale pe Cluj Arena, care… nu are nici ea autorizaţie de incendiu! Dar ar fi mai sigură decât clubul!

Formidabil este că încep să mă întreb dacă de Sâmbăta Morţilor românii s-au dus în siguranţă la Biserică. Nu de alta, dar este plin de lumânări pe-acolo, ştiţi?

Mărturisesc că ieri, în timp ce mă aflam într-un supermarket de cartier, dintr-o reţea transnaţională, în timp ce făceam cumpărăturile mă întrebam dacă incinta are autorizaţie de incendiu.

Dincolo de acest fapt, o furie mă cuprindea azi, în timp ce citeam ştirile cu care am început acest articol. Apoi, de furie, am început să transpir, reacţie nervoasă, dar şi să tremur.

Aceşti nemernici care ne conduc nu înţeleg încă faptul că sunt în prezent într-un foarte mare pericol: dacă nu fug acum care-ncotro, să se salveze, România o să ia foc, iar ei vor fi toţi puşi să ardă în acest incendiu.

Cum am mai spus: aşa nu se mai poate! Într-un roman notoriu al unui mare scriitor sud-american, “Recursul la metodă”, Alejo Carpentier scrie despre o ţară care, sătulă de dictatorul ce o conduce şi de gaşca lui, într-o zi decide: nimeni nu mai iese pe stradă, nimeni nu mai lucrează nimic şi nu mai face nimic. Toţi oamenii scriu pe pereţi şi garduri atât: “Cară-te!” (Vama te!). Aici vom ajunge şi noi.

Share