Acesta ar putea fi marele scandal al anului 2016

Share

PSD a iniţiat în Parlament mărirea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie acest an. Acesta ar putea fi marele scandal al anului viitor.

LATER EDIT Camera Deputaţilor a adoptat azi, cu 311 voturi pentru, 7 abţineri şi doar unul împotrivă, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări, aşa cum stabileşte un amendament al PSD. Este dramatic “nouă puţin ne pasă de voi, ăştia din stradă şi ne orientăm spre cei care vă consideră satanişti şi stau prin case, uitându-se la Antena 3”.

Cam atât a înţeles lideratul PSD din evenimentele din ultima săptămână: că trebuie în continuare să încerce să-şi amăgească electoratul specific cu creşteri salariale.

PSD a depus ieri un amendament în comisiile reunite de muncă din Camera Deputaţilor, prin care cere creşterea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor din ultima lună a acestui an.

Liviu Dragnea? A declarat presei că nu ştia nimic:

Din păcate, nu ştiam, am aflat şi eu ca dumneavoastră.

Nu există nici o diferenţă între acest domn şi Victor Ponta. Mai ţine minte cineva de câte ori s-a petrecut un scandal în România, în care Guvernul era direct responsabil, iar Victor Ponta era plecat din ţară să se relaxeze?

Aceasta este probabil ipocrizie pură din partea lui Dragnea. Ştia foarte bine, chestia asta este coordonată. Ceea ce este mai grav e că PSD iniţiază acest amendament de scandal în orb, fără să facă nici un studiu de impact asupra a cât de mult se măreşte astfel anvelopa bugetară.

Că bugetul de stat poate să fie dus spre colaps din cauza acestei măsuri tembele? Cui îi pasă? Important pentru PSD este să alimenteze în continuare în electoratul miturile fixate în atâţia ani, pentru a avea sămânţă de scandal.

Dacă salariile bugetarilor nu vor fi mărite cu 10%, aşa cum doreşte PSD acum, anul viitor, când un eventual cabinet responsabil, de tehnocraţi, va dori să stabilizeze lucrurile, ştim deja ce se va întâmpla. Va fi un nou mare scandal.

Când un executiv responsabil taie aceste tembelisme bugetare, imediat apar pături sociale nemulţumite. Bugetarii vor spune anul viitor astfel:

Vedeţi, cum a plecat PSD de la putere, o ducem prost. Ţara este în criză din cauza ăstora. Era bine pe vremea lui Ponta!

Aceasta este numai ultima aventură fiscală iniţiată de PSD. De când a devenit clar, după victoria în alegeri a lui Klaus Iohannis, că Ponta nu mai poate fi mult timp premier şi PSD va trece în opoziţie, partidul acesta recaţionar şi populist a început deliberat să arunce cu bani în populaţie, în consum şi să taie investiţiile.

În acelaşi timp, a clamat că ţara are creştere economică. Una nesustenabilă, dar despre asta nu vorbim. Ce înţelege omul simplu căruia i se adresează PSD din noţiunea de sustenabilitate? Îl pierzi după prima încercare de a-i explica.

Amintim că, atunci când cupla Băsescu – Boc a tăiat salariile bugetarilor şi a încercat să taie pensiile (toate mărite nesustenabil de Cabinetul Tăriceanu), pentru ca ţara să nu intre în default, PSD (USL) a început să strige că e criză, că Băsescu taie salariile şi că mor oamenii de la foame, cu burţile lipite de asfalt.

Apoi, într-un scandal continuu, sub presingul mulţimii îndoctrinate cu aceste mizerii, USL a ajuns la putere şi a început să arunce în populaţie cu banii adunaţi de Cabinetele Boc pentru investiţii. Atunci a început stoparea creşterii economice sănătoase a ţării.

Acelaşi scenariu îl încearcă, pentru anul electoral 2016, PSD. Ce contează că va fi un guvern de tehnocraţi? PSD va afirma că acesta e controlat de duşmanul de clasă Klaus Iohannis şi ferească sfântul să fie miniştri ce pot fi prin orice metode legaţi de PNL, că va fi declanşată propaganda. Sloganul electoral va fi:

Dacă vreţi să o duceţi din nou bine, ca între anii 2012 – 2015, votaţi-ne!

Un pericol imens ne paşte de data aceasta însă, pentru că preşedintele Băsescu (cu păcatele sale, mai vizibile acum) şi premierul Boc au avut sânge-n instalaţie şi s-au bătut cu USL, pe când Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş par moi, temători şi nepregătiţi pentru această luptă dură.

Aceasta este o postare la care mă voi întoarce probabil în cursul anului 2016, indiferent dacă iniţiativa PSD va deveni regulă bugetară sau nu, penru că cred că oricum social-democraţii vor folosi propagandistic această iniţiativă bugetar – sinucigaşă.

Îmi doresc să nu o fac, să greşesc acum şi să nu fie nevoie, dar cred că am dreptate…

Share