Deputatul ex-AUR Mihai Lască, condamnat cu suspendare pentru bătaie în trafic

Share

Acum, la condamnarea unuia ca Mihai Lască, se vede ce natură umană a intrat în Parlament, odată cu formaţiunea A.U.R..

Deputatul Mihai Lască, ales pe listele AUR, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunitățîi, sub acuzația de loviri și alte violenţe.

Lască a fost acuzat că, în vara anului 2019, a blocat în trafic un șofer, pe care l-a bătut. Prin sentința definitivă dată astăzi, Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lască și a menținut dispozițiile hotărârii date, în noiembrie 2020, de Judecătoria Oradea, informează Bihor Just.

Incidentul s-a produs pe 24 august 2019, pe DN79. Pe cel care i-a fost victimă, Emanuel I., Lască îl bănuia că ar fi avut o legătură cu fosta lui parteneră de viață.

Femeia îl părăsise și, de altfel, a și obținut ulterior un ordin de protecție împotriva sa, cerând apoi instanței să fie unicul părinte pentru cei doi copii pe care îi aveau împreună, acest proces fiind în desfășurare.

În ziua respectivă, Emanuel I. mergea cu mașîna, spre Salonta. Lască venea spre Oradea, dar, în momentul în care l-a văzut în dreptul Aeroportului, a întors, depășindu-l și blocându-l lângă Nojorid, aminteşte AK24.

Aici, actualul deputat – pe atunci administrator de firmă de pază – a rupt ștergătorul stâng de la mașîna „rivalului”, apoi a deschis portiera și l-a luat la pumni, relatează Bihoreanul.

Ghinionul lui e că scena a fost înregistrată dintr-o mașînă din spate, iar filmulețul a ajuns probă la dosarul în care Lască a fost trimis în judecată pentru loviri, alături de certificatul medico-legal, care atestă că leziunile provocate victimei – fractură perete lateral sinus maxilar stâng și traumatism cranio-facial – au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale.

Share