6 metode la indemana prin care sa oferi trupului si mintii o binemeritata relaxare

Share

Traim in era vitezei, intr-o lume a stresului, iar acest lucru ne face deseori sa simtim nevoia sa luam o pauza de la cotidian, de la tot ceea ce ne inconjoara. Dincolo de faptul ca suntem intr-o alergatura continua dupa bani este cazul sa incepem sa ne gandim la metode care sa ne faca sa simtim ca traim, sa ne faca sa savuram viata la maximum. Nu de putine ori insa se intampla ca oamenii sa se scalde in griji si in probleme, uitand adevaratul sens al vietii.

Ce putem face pentru a ne relaxa si uita de stresul de zi cu zi? Exista o multime de metode prin care putem elimina stresul din viata noastra, iar 6 dintre cele mai eficiente le vei regasi amintite in cadrul acestei pagini.

Relaxare prin respiratie

Meditatia reprezinta una dintre cele mai accesibile metode de relaxare care nu impune un cadru special, ajutand la restabilirea echilibrului intregului organism. Ai nevoie doar de o incapere linistita, departe de aglomeratie unde poti incepe prin a inchide ochii si continua cu relaxarea completa a muschilor, incepand cu cea din zona picioarelor. Respiratia este cheia, in sensul ca trebuie sa inspiri adanc pret de 10-20 de minute, interval in care sa iti eliberezi mintea de orice gand negativ.

Plimba-te in fiecare zi

Atunci cand ajungi acasa de la munca, serveste o gustare light si iesi la o plimbare prin parc, in loc sa stai tintuit pe canapea in fata TV-ului sau laptopului. Plimbarile zilnice in natura stimuleaza o gandire pozitiva prin relaxarea creierului si eliminarea stresului. Mai mult decat atat, dupa o zi plina la birou fiecare simte nevoia de cateva clipe de intimitate si singuratate pentru a se putea reface psihic.

Masajul erotic

O tehnice de relaxare inedita si totodata indrazneata o reprezinta masajul erotic. Rolul unei sedinte de masaj erotic este de necontestat – elibereaza organismul de stres, tensiune si oboseala, pregatindu-l pentru a face fata cu brio noilor provocari. Un astfel de masaj trebuie vazut ca o alternativa pentru relaxarea muschilor, nicidecum drept ceva necorespunzator. Nimeni nu ar trebui sa lase ideile preconcepute sa ii influenteze alegerile, cel putin nu atunci cand vine vorba despre starea personala.

Nimic nu se compara cu starea resimtita de cei care opteaza pentru un masaj erotic, a carei intesitate atinge cote maxime mai ales dupa o perioada indelungata de oboseala. Odata cu restabilirea echilibrului, oricine este mai motivat in responsabilitatile pe care le are de indeplinit, devenind mai energic si reusind sa accepte provocarile care insotesc fiecare noua zi.

Citeste o carte

Este recomandat ca la anumite intervale de timp sa parasesti zona ta de confort si sa testezi si un alt gen de literatura in afara de manuale de specialitate. Cum iti suna niste carti de beletristica? Nu este vorba neaparat de clasici, ci de literatura contemporana care este si mai usor de asimilat. Povestile sunt interesante si captivante. Cel mai important insa, vei patrunde intr-o lume in care nu exista nici probleme, nici griji cotidiane. O abordare „altfel” care pe langa beneficiile aduse capacitatii de exprimare si vocabularului, reuseste sa te detensioneze psihic la un nivel satisfacator.

Dansul

Nu exista prea multi barbati pasionati de dans, cel putin asta pana cand ii descopera avantajele cu care vine la pachet. Efortul pe care il depui in timpul miscarilor executate are drept rezultat secretarea endorfinelor, numiti si „hormoni ai fericirii”, responsabili cu starea ta de bine. Asta se intampla de fiecare data cand practici un sport, insa dansul se situeaza cu un pas in fata tuturor, intrucat aduce distractie si voie buna.

Joaca sah

In mod paradoxal, sahul este extrem de relaxant desi te solicita la o capacitate de concentrare intensa. In weekend, poti iesi cu un prieten in parc si in timp ce va bucurati de o ceasca mare de ceai, sa jucati un meci de sah. Acest sport al mintii practicat in aer liber ofera trupului sansa sa se relaxeze.

Pentru calitatea vietii, incearca, pe cat posibil sa alternezi toate aceste activitati. In viata este nevoie sa iti gasesti acel echilibru care sa te ajute sa inlaturi stresul si sa iti imbunatatesti starea de spirit. Numai asa vei putea da randament maxim in toate activitatile de zi cu zi si mai ales, sa excelezi la job.

Share