home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION Franţa, Lisa Angell – N’oubliez pas

EUROVISION Franţa, Lisa Angell – N’oubliez pas

Share

Elveţia, Mélanie René – Time To Shine

Aceasta este ultima piesă, în ordine alfabetică, din cea de-a doua semifinală. O elveţiancă de limbă franceză a fost apucată de un puseu de electro-pop şi, într-o atmosferă albăstrui-strălucitor-psychedelică, cântă, cu un vag comportament scenic de solistă de… rhytm & blues nord-american. Păcat de voce, că e bună.

Australia, Guy Sebastian – Tonight Again

Începând de anul acesta, Australia e la Eurovision. Guy cu siguranţă are voce, ştie să cânte, dar melodia pe care o cântă este plată şi are în spate jumătate de secol de astfel de muzică tocită în spaţiul anglo-saxon.

Austria, The Makemakes – I Am Yours

De data aceasta, Austria este reprezentată de o trupă pop cuminte. Nu mai e nimic şocant. Băiatul de la pian poartă pe cap pălărie, are barbă, dar e de sex masculin cert şi indiscutabil. Melodia nu are pretenţii exponenţiale, ca “Rise Like a Phoenix” de anul trecut. Era şi păcat ca Austria să păţească precum Norvegia: să vină, spre exemplu, cu o piesă superbă, ca “My Heart Is Yours” a lui Didrik şi să fie umilită. E clar, anul acesta câştigătorul trebuie să fie din altă parte.

Franţa, Lisa Angell – N’oubliez pas

Franţa are muzică să asigure necesarul pentru trei compleuri integrale, cu semifinale şi finală, de-alde Eurovision. Lisa Angell cântă frumos o baladă pop, dar asta nu este de-ajuns.

Piesa creşte frumos, iar Lisa îi face faţă, la pretenţiile pe care le ridică muzical. Totul ar putea fi perfect, este clar, avem de-a face cu cea mai bună melodie din acest grup de patru, dar parcă ceva totuşi lipseşte.

Share